ΚΙΝΔΥΝΟΣ – ΘΑΝΑΤΟΣ ΟΙ ΚΕΡΑΙΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ

 

 Το ΠΑΚΟΕ εδώ και χρόνια διαμαρτύρεται για την ανεξέλεγκτη κατάσταση που επικρατεί στον τομέα των κεραιών κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα.

Έχει προκαλέσει είκοσι (20) δικαστικές αποφάσεις και έχουν ξηλωθεί οι είκοσι αυτές κεραίες. Όμως σε ένα κεραιοσύστημα στην Αττική 1500 κεραιών, που το 90% λειτουργεί ανεξέλεγκτα χωρίς πολεοδομική άδεια, αυτές είναι σταγόνα στον ωκεανό.

Για αυτό στο παρακάτω Δελτίο Τύπου του «ΙΝΚΑ Κρήτης» όλες οι καταγραφές δηλώνουν το κατεπείγον, ώστε τουλάχιστον να προστατέψουμε τα παιδιά μας.

Καιρός είναι λοιπόν να εφαρμοστούν οι μελέτες για ομαδικά κεραιοσυστήματα μακριά από κατοικημένες περιοχές.

Είναι αδιανόητο να έχουμε συστήματα κεραιών και για τα ΜΜΕ στον Υμηττό που η ακτινοβολία τους σίγουρα επηρεάζει τους όμορους Δήμους.

ΙΝΚΑ ΚΡΗΤΗΣ  675 10.06.2019

Κεραίες Κινητής Τηλεφωνίας ΣΤΟΠ!!!

@ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ@

 

Τα αποτελέσματα των ερευνών των καθηγητών, σχετικά με τα όρια και τις  επικίνδυνες βιολογικές επιπτώσεις των Η/Μ ακτινοβολιών, συμπίπτουν:

Επιδράσεις στον αιματοεγκεφαλικό φραγμό που επιφέρουν από «επιδράσεις στη μνήμη βραχείας διάρκειας(Πανεπιστήμιο WASHINGTON),  επιδράσεις στον ύπνο και τη γνωσιακή λειτουργία (διαταραχή των φυσιολογικών EEG ύπνου, μετά από έκθεση σε GSM ακτινοβολία διάρκειας 30 λεπτών, Πανεπιστήμιο Ζυρίχης) πονοκεφάλους, αϋπνία, ανορεξία, εκνευρισμό, διόγκωση του  θυρεοειδούς,  δυσκολία συγκέντρωσης, συναισθηματική  αστάθεια, κατάθλιψη νευροφυτικές διαταραχές μέχρι μετάλλαξη στα γενετικά κύτταρα, καρκινογενέσεις, λευχαιμία, πρωτεύοντες εγκεφαλικοί όγκοι πιθανότητες διανοητικής καθυστέρησης, επίδραση των ραδιοκυμάτων στην ανάπτυξη του εμβρύου, υπογονιμότητα, παιδικός αυτισμός, επίδραση στους καρδιακούς βηματοδότες, μικροκυματικά ακούσματα, μείωση μελατονίνης, στεφανιαία νόσος, νόσος του Πάρκινσον, Αλτσχάιμερ, κλπ.

Καταδεικνύουν σοβαρές μη-θερμικές, βιολογικές επιδράσεις, με επίπεδα έκθεσης εντός των ισχυόντων (δυτικών) «ορίων επιτρεπόμενης έκθεσης», ή λίγο πάνω από τα όρια αυτά, όπως αλλαγή συμπεριφοράς, (ως προς την λήψη τροφής και την κινητικότητα), καθώς και φαινόμενα συνέργειας με ψυχοφάρμακα, (αμφεταμίνες-δηλαδή διαφορετικές αντιδράσεις για την ίδια δόση φαρμάκου).

« Με  την ταχύτητα που εξαπλώνονται τα  ασύρματα δίκτυα θα φτάσουμε στο σημείο εμείς οι γιατροί να θεραπεύουμε  καρκίνο τελικού σταδίου στα παιδιά μας»

«Η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία διαταράσσει τον αιματοεγκεφαλικό φραγμό και οξειδώνει καταστρέφοντας τα κύτταρα»….

«Μερικές πιστοποιημένες επιπτώσεις της Η/ΜΑ είναι η καταστροφή της προστατευτικής μεμβράνης του εγκεφάλου, ο περιορισμός της μελατονίνης, η ορμονική διαταραχή (θυρεοειδής), η υπογεννητικότητα, η παιδική λευχαιμία, ο καρκίνος του εγκεφάλου, ο αυτισμός  κ.λ.π.

«Έχει ήδη αποδειχθεί η σύνδεση της έκθεσης των ανθρώπων στις Η/Μ ακτινοβολίες των κεραιών βάσης με τη θραύση του DNA και με τη συνεπαγόμενη πρόκληση καρκινογενέσεων και με πληθώρα άλλων ασθενειών. Στις ακτινοβολίες των κεραιών κινητής τηλεφωνίας εξαιρετικά ευάλωτος είναι ο εγκέφαλος και γενικότερα ο οργανισμός ιδιαίτερα των παιδιών, αλλά και άλλων ευπαθών ομάδων  (πχ άτομα ήδη πάσχοντα από ασθένειες, έχοντα μειωμένο ανοσοποιητικό σύστημα, φέροντα βηματοδότες, οι έγκυες γυναίκες, οι ηλικιωμένοι κλπ). Η επικινδυνότητα των ακτινοβολιών των κεραιών κινητής τηλεφωνίας επιβεβαιώνεται από πρόσφατο εύρημα της κατά 50% αύξησης των θανάτων από καρκίνο εγκεφάλου σε σχέση με αυτόν από τις λευχαιμίες σε παιδιά κάτω από 15 ετών (και με αυξητική τάση 2% το χρόνο). …..η τοποθέτηση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας εκτός κατοικημένων περιοχών δεν είναι αδύνατη ούτε προκαλεί αρνητική επιρροή στην αποδοτικότητα των κεραιών»

«Ο μη θερμικός μηχανισμός  (των Η/Μ ακτινοβολιών)έχει συνδεθεί με αύξηση της εμφάνισης κρουσμάτων καρκίνου του εγκεφάλου, λευχαιμίας και ιδιαίτερα παιδικής, διαταραχές του νευρικού συστήματος και επηρεασμός των νευρομεταβιβαστών με συνέπειες όπως ψυχολογικές διαταραχές, μελαγχολία, ανορεξία, ευερεθιστικότητα, κόπωση και κεφαλαλγίες. Επίσης με κυτταρικό πολλαπλασιασμό, μείωση της λειτουργίας των λεμφοκυττάρων κ.ά.» «οι συνέπειες της ακτινοβολίας γίνονται δυσμενέστερες για ευπαθείς ομάδες πληθυσμού όπως παιδιά, άνθρωποι τρίτης ηλικίας, ασθενείς και έγκυες γυναίκες, ενώ στις ομάδες υψηλού κινδύνου ανήκουν και οι τεχνικοί των κεραιών.

«Η τοποθέτηση κεραιών κινητής τηλεφωνίας ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΤΕΙ: ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΑΡΧΟ μέλημα» 

Συστήνουν «την τοποθέτηση σταθμών βάσης  Κεραιών Κινητής Τηλεφωνίας σε απόσταση τουλάχιστον 100 μέτρων μακρύτερα από αστικές περιοχές»