ΑΣΤΙΚΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ

Κέρκυρα: εφιάλτης τα σκουπίδια

Το ΠΑΚΟΕ εδώ και δέκα χρόνια είχε συνδράμει συλλόγους και κατοίκους πραγματοποιώντας έρευνα για την ποιότητα του αέρα και των νερών. Τα αποτελέσματα ήταν πολύ ανησυχητικά.

Όμως από τότε δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα.

Οι κάτοικοι αγανακτισμένοι, έρχονται σε σύγκρουση σχεδόν καθημερινά με την «εξουσία» η οποία δυστυχώς  δεν τολμά να προχωρήσει στη λύση του βασικού προβλήματος των κατοίκων, δηλαδή τη βελτίωση των συνθηκών της ζωής τους.

Καθώς η νέα τουριστική σεζόν ξεκινάει, οι ξενοδόχοι της Κέρκυρας κρούουν τον κώδωνα κινδύνου αφού από πέρυσι είχαν γίνει αποδέκτες του προβληματισμού των tour operators του εξωτερικού σχετικά με το θέμα της διαχείρισης των σκουπιδιών στο νησί.

Στο σημείο αυτό πρέπει να αναφερθεί ότι το πρόβλημα της διαχείρισης απορριμμάτων, είναι έντονο εδώ και δέκα (10) χρόνια. Από την άλλη πλευρά οι τουριστικοί οργανισμοί του εξωτερικού, είναι αποφασισμένοι να αποχωρίσουν από τον προορισμό εάν προκύψουν τα ίδια προβλήματα όπως και τα προηγούμενα χρόνια.

Το ζήτημα της διαχείρισης των  απορριμμάτων εντείνεται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού καθώς έχει αυξηθεί ο όγκος της τουριστικής κίνησης και η ατμόσφαιρα γίνεται αποπνικτική, εγκυμονώντας πολλούς κινδύνους για τη Δημόσια υγεία.

Μετά την συνάντηση της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας με τη Δημοτική αρχή, η δεύτερη ανέφερε ότι αναμένεται προσωπικό με απόφαση του ΑΣΕΠ.