Το ΠΑΚΟΕ που έχει επανειλημμένα  βοηθήσει ενημερώνοντας τους πολίτες του Βόλου για πολλά προβλήματα όπως η κακή λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού, η ποιότητα των νερών κολύμβησης, τα σκουπίδια και το τεράστιο πρόβλημα με την ΑΓΕΤ. Όμως τα προβλήματα συνεχίζονται. Έως πότε κύριοι της εξουσίας θα αγνοείτε τον Ελληνικό λαό;

Οι γειτονιές του Βόλου θυμίζουν ζούγκλα καθώς οι κάτοικοι καταγγέλλουν δολοφονικό κλάδεμα δέντρων , ανύπαρκτη φύτευση και σκίαση, ασυντήρητη οδοποιία , «πρωτότυπο» τρόπο σήμανσης κινδύνου, βουλωμένα φρεάτια ομβρίων, βρωμιά της πόλης, ανύπαρκτη υπηρεσία πρασίνου και παγίδες στα πεζοδρόμια.

Η πόλη του Βόλου έχει περισσότερους από 900 δρόμους. Η συντριπτική πλειοψηφία από αυτούς είναι σε άθλια κατάσταση : σαμαράκια, μπαλώματα, λακκούβες και ανωμαλίες από τα διάφορα έργα και συνδέσεις των διαφόρων δικτύων που τους έχουν τεμαχίσει.  Αλλά και τα πεζοδρόμια παρουσιάζουν μεγάλα προβλήματα καθώς δεν εξυπηρετούν τις ανάγκες των ΑΜΕΑ ούτε των μητέρων με καροτσάκια. Οι πεζόδρομοι και πολλά πεζοδρόμια της πόλης έχουν καταληφθεί από περιφράξεις διαφόρων ειδών καταστημάτων όπως καφετέριες και τσιπουράδικα οπότε δυσκολεύεται η κίνηση των πολιτών.

Πρέπει να αναφερθεί ότι υπάρχει πρόβλημα και στο κυκλοφοριακό της πόλης. Οι τρεις κυκλοφοριακοί κόμβοι είχαν σχεδιαστεί από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή  και έχουν συμβάλλει στην ανακούφιση του κυκλοφοριακού  αλλά δεν έχει νόημα να διαφημίζονται από την απερχόμενη Αρχή καθώς σε πολλές ελληνικές πόλεις υπάρχει πολλαπλάσιος αριθμός τέτοιων κόμβων. Για ποδηλατόδρομους ούτε λόγος.

Και στο βιολογικό καθαρισμό υπάρχει πρόβλημα καθώς έχει εγκαταλειφθεί και λανθασμένες επιλογές υπονόμευσαν τη λειτουργία του με αποτέλεσμα ο Παγασητικός να δέχεται συχνά τα ανεπεξέργαστα λύματα.

Επίσης δεν έχει γίνει κανένα έργο για τη βελτίωση της ποιότητας του πόσιμου νερού καθώς για πολλούς μήνες το χρόνο δεν πίνεται λόγω της σκληρότητας. Ακόμη, έχουν κατασκευαστεί ελάχιστες παιδικές χαρές κάτι που λείπει από πολλές γειτονιές της πόλης. Επιπλέον τα αδέσποτα αντιμετωπίζονται ως «αναλώσιμα» και οι συνθήκες στο κυνοκομείο είναι άθλιες.

Σχετικά με την καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ που υπονομεύει τη δημόσια υγεία, η Αρχή όχι μόνο δεν είναι στο πλευρό των πολιτών που αντιτίθενται σε  αυτή την πρακτική, αλλά έχει εξαπολύσει μηνύσεις κατά μελών της Επιτροπής  Πολιτών. Τέλος, όσο αφορά τα σκουπίδια δεν έχει γίνει καμία προετοιμασία για τη διαχείρισή τους και έτσι οι πολίτες του Βόλου θα πληρώνουν τα πρόστιμα από την Ε.Ε.