Το ΠΑΚΟΕ επανειλημμένα έχει καταγγείλει τους συνεχείς υπεύθυνους για την «κλιματική αλλαγή». Από τους σημερινούς κυβερνώντες μέχρι και το 2001 που είχε προειδοποιήσει για τις επερχόμενες καταστροφές με τους χιλιάδες θανάτους κάθε χρόνο.

Συνεχώς θρηνεί η ανθρωπότητα εκατομμύρια θύματα από τα ακραία φυσικά φαινόμενα και ιδιαίτερα η Ελλάδα με τις πλημμύρες (Μάνδρα κ.α.) με 25 νεκρούς και τις πυρκαγιές (Μάτι) με 100 νεκρούς.

Δυστυχώς οι κυβερνώντες «αγρόν αγοράζουν  αυθαίρετο στην Εκάλη».

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ αναφέρει ότι η πολιτική βούληση για τη μάχη ενάντια στην κλιματική εντολή έχει εξασθενήσει.. Επίσης, η παγκόσμια κοινότητα βρίσκεται μακριά από το στόχο που συμφωνήθηκε στο Παρίσι το 2015 και ο οποίος προβλέπει ότι η αύξηση της θερμοκρασίας δεν πρέπει να ξεπεράσει τον 1,5οC  σε σχέση με τα προ-βιομηχανικά επίπεδα. Ο ίδιος σχολιάζει ότι «η κλιματική αλλαγή τρέχει πιο γρήγορα από εμάς. Τα τέσσερα τελευταία χρόνια ήταν τα πιο θερμά που έχουν καταγραφεί ποτέ».

Αυτές οι δηλώσεις του Γ.Γ. του ΟΗΕ έγιναν στη Νέα Ζηλανδία , όπου και συνάντησε τον πρωθυπουργό της δεύτερης θέτοντας ως στόχο την απεξάρτηση της χώρας από τον άνθρακα έως το 2050.

ΟΗΕ και Αμερικανοί

Στις ΗΠΑ σημειώνεται το τρίτο υψηλότερο ποσοστό πολιτών μεταξύ 23 χωρών οι οποίοι αρνούνται ότι η κλιματική αλλαγή είναι ανθρωπογενής. Η έρευνα του YouGov – Cambridge Globalism Project έδειξε ότι το 13% των Αμερικανών συμφωνούν ότι το κλίμα αλλάζει , «αλλά η ανθρώπινη δραστηριότητα δεν φέρει καμία ευθύνη γι’ αυτό», ενώ ένα ακόμη 5% θεωρεί πως το κλίμα δεν αλλάζει.

Επίσης οι Αμερικανοί εμφανίζουν μεταξύ των χωρών της Δύσης το υψηλότερο ποσοστό (13%) των πολιτών που δηλώνουν ότι δεν γνωρίζουν εάν υπάρχει κλιματική αλλαγή ή εάν ο άνθρωπος ευθύνεται για αυτό. Αξίζει να αναφερθεί ότι σχεδόν τέσσερις στους δέκα Αμερικανούς δέχονται πως η ανθρώπινη δραστηριότητα ευθύνεται για την αλλαγή στο κλίμα και ένα ακόμα 30% την προσδιορίζει ως κύριο παράγοντα.

Σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες το ποσοστό όσων απάντησαν αρνητικά στο εάν το κλίμα αλλάζει και εάν οφείλεται η ανθρώπινη δραστηριότητα για αυτό ήταν χαμηλότερο του 10% με εξαίρεση την Πολωνία όπου το ποσοστό ήταν 12%.

Ακροδεξιοί εναντίον της κλιματικής αλλαγής

Το γερμανικό ακροδεξιό κόμμα AfD  εξαπολύει επιθέσεις εναντίον της 16χρονης Σουηδέζας ακτιβίστριας Γκρέτα Τούνμπεργκ η οποία δίνει μάχη εναντίον της κλιματικής αλλαγής. Ένας ακόμα λόγος για αυτές τις επιθέσεις είναι ότι η Γκρέτα  πάσχει από ελαφρά μορφή συνδρόμου Ασπεργκερ καθώς είναι γνωστό ότι το AfD δεν σέβεται ιδιαίτερα τα άτομα με ειδικές ικανότητες.

Αξιοσημείωτο είναι ότι παρόλο που το 2013 (ιδρυτικό έτος του κόμματος) δεν υπήρχε σχεδόν καμιά αναφορά στο θέμα της κλιματικής αλλαγής, το 2017-2018 το θέμα αναφέρθηκε 300 φορές και τον τελευταίο χρόνο περί τις 900 φορές, με κύριο θέμα συζήτησης την Σουηδή ακτιβίστρια.

Η απόρριψη της συναίνεσης για την κλιματική αλλαγή από το AfD  γίνεται με οικονομικά κριτήρια π.χ να μη φορτωθούν οι Γερμανοί πολίτες το κόστος της ενεργειακής μετάβασης, αλλά και με κριτήρια απόρριψης της επιστήμης.  Εξάλλου  η ύπαρξη του AfD  στη γερμανική Βουλή του δίνει τη δυνατότητα να διαδίδει τις ιδέες αυτές καθώς έχει πρόσβαση σε πολλά ΜΜΕ.

Το AfD  διοργανώνει συμπόσιο αρνητών της κλιματικής αλλαγής στη γερμανική Βουλή με σίγουρο θέμα συζήτησης να είναι και οι αναφορές στη Γκρέτα.

Κατηγορίες: KATAΓΓΕΛΙΕΣ