ΤΑ ΚΥΚΛΑΔΟΝΗΣΙΑ ΣΕ ΔΡΑΣΗ


Το ΠΑΚΟΕ επικροτεί τέτοιες δράσεις, όμως δεν φτάνουν αυτές. Χρειάζεται μια πιο οργανωμένη δομή στην ανακύκλωση ούτως ώστε οι πολίτες, και ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά, να συμμετέχουν όχι μόνο στο καθάρισμα των παραλιών από τις … γόπες ασυνείδητων καπνιστών που φυτεύουν ευχαριστημένοι το αποτσίγαρό τους στην παραλία, αλλά και σε παιχνίδια με … ανακυκλούμενα υλικά.

Παρ’ ότι μικρό μέρος η Δονούσα αποτελεί φέτος το επίκεντρο του προγράμματος “Sea Change Greek Islands” –με στόχο να γίνει το πρώτο «”plastic free” νησί- που πραγματοποιείται για δεύτερη φορά σε 10 μικρά νησιά των Κυκλάδων (Φολέγανδρο, Ανάφη, Σχοινούσα, Σίκινο, Αμοργό, Σέριφο Κίμωλο, Κουφονήσια και Ηρακλειά), με σκοπό να ενθαρρύνει και να υποστηρίξει τις τοπικές κοινωνίες στη μείωση πλαστικών μιας χρήσης.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από το ίδρυμα Αθανάσιος Λασκαρίδης, υποστηρίζεται από τρεις τοπικούς συλλόγους, -δυναμικούς και συνεργάσιμους με το ίδρυμα για την ενημέρωση των κατοίκων, την διανομή πλαστικών τσαντών πολλών χρήσεων,  βιοδιασπώμενων καλαμακίων και ποτηριών πολλαπλών χρήσεων, καθώς και για τον καθαρισμό του βυθού. Σε συνεργασία με μαθητές του νησιού έγινε καθαρισμός των ακτών. Στο πλευρό όλων και οι επιχειρηματίες του νησιού «μας ενδιαφέρει πρώτα από όλα να προστατεύσουμε τον τόπο μας».