Όταν το Σεπτέμβριο του περασμένου χρόνου επιστημονική ομάδα του ΠΑΚΟΕ μετρούσε «ίνες αμιάντου» και ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία στο Μάτι, με τιμές πέντε-δέκα φορές πάνω από τα επιτρεπτά όρια, τότε κανένας -παρά το γεγονός ότι στείλαμε τα αποτελέσματα στην περιφέρεια, στον εισαγγελέα και στην κυβέρνηση- δεν πήρε την ευθύνη απομάκρυνσης του καρκινογόνου αμιάντου από το Μάτι, που ακόμη αιωρείται στην ατμόσφαιρα, με τα παιδιά που προσπαθούν να… ξεχάσουν, να είναι εκτεθειμένα στον καρκίνο.

Κύριε Πρωθυπουργέ, κύριοι της Κυβέρνησης και της Περιφέρειας η ευθύνη σας είναι τεράστια γιατί αυτό επώνυμα λέγεται και καταγράφεται ως «εγκληματική αδιαφορία» όχι για τους 100 νεκρούς, αλλά για τα παιδιά που παίζουν εκεί και … ατενίζουν το μέλλον τους, που δυστυχώς προδιαγράφεται μαύρο.

Η Συντονιστική Επιτροπή Κατοίκων Μάτι Αττικής (ΣΕΚΜΑ) δηλώνει την απόγνωση και την αγανάκτηση των κατοίκων με τα καθημερινά προβλήματα που παραμένουν άλυτα, παρά τις προσωπικές δεσμεύσεις του ίδιου του πρωθυπουργού για διαδικασίες fast track. Στην επιστολή που έστειλαν προ 20ημέρου στον πρωθυπουργό, στην οποία ακόμα δεν έχουν λάβει απάντηση, επισημαίνουν ότι η απομάκρυνση αμιαντούχων υλικών από τις ιδιοκτησίες έχει σταματήσει εδώ και τρεις μήνες, οι αδειοδοτήσεις για επισκευές κατοικιών προχωρούν με πολύ αργό ρυθμό, ενώ δεν προχωρούν καθόλου οι άδειες για τις ανακατασκευές κατοικιών κυρίως λόγω γραφειοκρατικών προβλημάτων με την Πολεοδομία, προβλημάτων με τη Διεύθυνση Δασών και την αποκεντρωμένη διοίκηση. Παράλληλα, εκκρεμούν θέματα αποζημιώσεων και κάλυψης των αναγκών αποκατάστασης των τραυματιών. Τονίζουν, επίσης, ότι περιμένουν να κληθούν σε διαβούλευση για το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο για την ένταξη της περιοχής τους σε αυτό –κάτι που επιθυμούν, αλλά ακόμα δεν έχουν καμιά σχετική ενημέρωση.

Κατηγορίες: KATAΓΓΕΛΙΕΣ