ΔΙΑΤΡΟΦΗ

ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ… ΤΟ ΠΑΣΧΑ

Προσοχή στις απομιμήσεις. Ο κίνδυνος μιας ηπατίτιδας ελλοχεύει παντού. Γιααυτό προσοχή στην καθαριότητα των προϊόντων και στο βαθμό αλλοίωσής τους.ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!Οι τροφικές δηλητηριάσεις αποτελούν συνηθισμένο φαινόμενο την περίοδο τουΠάσχα, καθώς η αγορά και η αποθήκευση μεγάλων ποσοτήτων τροφών, μπορεί ναπροκαλέσει την ανάπτυξη βακτηρίων.Τα πιο συνηθισμένα είναι το καμπυλοβακτήριο (πουλερικά, κόκκινο κρέας και μηπαστεριωμένο γάλα), η σαλμονέλα (μπορεί να υπάρχει σε όλα τα τρόφιμα αλλάτείνει να περιέχεται κυρίως στα μισοψημένα πουλερικά, στο μη παστεριωμένο γάλακαι τα αυγά), το κολοβακτηρίδιο E Coli (στον μισοψημένο κιμά) και η λιστέρια (σεμαλακά τυριά). Η τροφική δηλητηρίαση εκδηλώνεται όταν τα επιβλαβή βακτήρια προσκολληθούνστο εσωτερικό τοίχωμα του εντέρου. Η μόλυνση μπορεί να γίνει με κατανάλωσηληγμένων τροφίμων, με μόλυνση μαγειρεμένου φαγητού από ωμό και μεκατανάλωση φαγητού το οποίο δεν μαγειρεύτηκε σωστά ή δεν αποθηκεύτηκεσωστά..Τα συμπτώματα εκδηλώνονται συνήθως σε λίγες ώρες από την κατανάλωση τουαλλοιωμένου τρόφιμο, μπορεί όμως να περάσουν και λίγες μέρες έως τηνεκδήλωσή τους.Παράγοντες που χρειάζονται προσοχή ώστε να αποφευχθεί κάποια μόλυνση είναι: Η σωστή συντήρηση των τροφίμων στο ψυγείο και κατά την απόψυξή τους, ηπροσοχή στην καθαριότητα των χεριών μας και των σκευών που έρχονται σε επαφήμε το ωμό κρέας, το καλό ψήσιμο και βέβαια χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στηνπιστοποίηση των υγειονομικών ελέγχων μέσω των σφραγίδων καταλληλότητας(ωοειδής τυρκουάζ για τα εγχώρια αμνοερίφια, ωοειδής καφέ για τα αμνοερίφιαεισαγωγής).

Please follow and like us: