Το ΠΑΚΟΕ από το 2000 διαμαρτύρεται και φωνάζει για το ανεξέλεγκτο και επικίνδυνο σύστημα 5G, επειδή η Η/Μ ακτινοβολία που δημιουργεί αυξάνει τις λευχαιμίες κατά 200%. Επειδή από αυτά τα συστήματα οι μόνοι που κερδίζουν είναι … οι μεγάλες εταιρείες που είναι τελείως ανεξέλεγκτες, για αυτό η πιο συνετή χρήση των τηλεφώνων είναι ο καλλίτερος τρόπος για να απομακρύνουμε τον κίνδυνο του καρκίνου.

Ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται πανευρωπαϊκά η διαδικασία για το μοντέλο ανάπτυξης δικτύων Πέμπτης γενιάς 5G στην κινητή τηλεφωνία στην Ελλάδα η ανάπτυξή τους φαίνεται αδύνατη, καθώς η κυβέρνηση μάλλον κρατάει στην αναμονή το νέο σχέδιο νόμου το οποίο είναι απαραίτητο αφού τα δίκτυα 5G απαιτούν χιλιάδες μικρές κεραίες ανά την Ελλάδα.

Η κυβέρνηση υποχωρώντας σε πιέσεις στελεχών της που θεωρούν ότι πρέπει να κατέβουν τα όρια εκπομπής των κεραιών –σήμερα είναι στο 60% του μέσου κοινοτικού όρου. Στην Ευρώπη ετοιμάζονται να αυξήσουν τα όρια επικαλούμενοι τις ενδείξεις με βάση τις τρεις σχεδόν δεκαετίες λειτουργίας των δικτύων κινητής τηλεφωνίας.

Την ίδια στιγμή η ΕΕΤΤ (Ελληνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων) έστειλε 800 κλήσεις σε ακρόαση σε κάθε επιχείρηση κινητής τηλεφωνίας για αντίστοιχες παραβάσεις του θεσμικού πλαισίου περί λειτουργίας των κεραιών τους. Οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας με το υφιστάμενο πλαίσιο θα κληθούν να καταβάλλουν πρόστιμα δεκάδων εκατομμυρίων ή να ξηλώσουν εκατοντάδες κεραίες, με ό,τι αυτό σημαίνει για την κάλυψη δικτύων που παραμένει προβληματική ακόμα σε περιοχές του Λεκανοπεδίου.

Κατηγορίες: KATAΓΓΕΛΙΕΣ