Το ΠΑΚΟΕ επανειλημμένα έχει επισημάνει την αδιαφορία της πολιτείας για το μέσο  μεταφοράς που λέγεται «ποδήλατο» και τώρα το αποκαλούν «πατίνι». Το 1985, όταν ήταν ο υπεύθυνος φορέας για την οργάνωση της «Ημέρας χωρίς Αυτοκίνητα» με τότε αρχηγό τον τότε Υπ. ΠΕΧΩΔΕ Λαλιώτη, πολλοί Αθηναίοι κατέβηκαν στους δρόμους της Αθήνας με τα  ποδήλατα. Τότε, ο απολογισμός της… Παγκόσμιας Ημέρας ήταν τρεις νεκροί και εκατόν ογδόντα (180) τραυματίες. Επειδή οι υποδομές μέχρι σήμερα για ποδηλατοδρόμους στην Αθήνα των τεσσάρων (4.000.000) εκατομμυρίων πολιτών και 236 χιλιομέτρων δρόμων, αντιστοιχούν σε μόλις 2 χιλιόμετρα ποδηλατοδρόμων. Τώρα με τα αμφίβολης κατασκευής «πατίνια» -μάλιστα οι πιτσιρικάδες άρχισαν τις «σούζες» τους, πιστεύουμε ότι είναι ένα πολύ επικίνδυνο μέσο μεταφοράς, που ήδη έχουμε αρκετούς τραυματίες!

Κύριοι της «εξουσίας», φροντίστε να νομοθετηθούν τα μέτρα κυκλοφορίας και ασφάλειας αυτών των δίτροχων και ταυτόχρονα κατασκευάστε… ποδηλατοδρόμους και … πατινοδρόμους. 

Μόδα έχει γίνει τελευταία η χρήση των ηλεκτρικών πατινιών. Όλο και συχνότερα ανήλικοι αλλά και πατεράδες με μικρά παιδιά, τρέχουν στους δρόμους των πόλεων, ανάμεσα στα αυτοκίνητα, χωρίς κράνος αλλά και κανένα μέτρο προστασίας. Η έλλειψη υπάρχοντος θεσμικού πλαισίου, η απουσία της τροχαίας, και η άναρχη χρήση τους είναι σίγουρο ότι θα οδηγήσει σε ατυχήματα. Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κος Μπουτάρης, εφοδίασε την πόλη με τα νέας τεχνολογίας οχήματα χωρίς καμιά πρόνοια για την ορθή και χωρίς κινδύνους χρήση τους.

Ναι στη χρήση της τεχνολογίας, στα ηλεκτρικά πατίνια, και όλα τα ηλεκτρικά οχήματα, scooter -ειδικά με φόρτιση από φωτοβολταϊκά συστήματα-, αλλά με μέτρα προστασίας και μόνο στους ποδηλατοδρόμους των πόλεων. Διαφορετικά η χρήση τους εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους.

Κατηγορίες: KATAΓΓΕΛΙΕΣ