ΠΑΚΟΕ

ΤΣΕΡΝΟΜΠΙΛ ΚΑΙ ΦΟΥΚΟΥΣΙΜΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ

Μη ξεχνάμε το Τσέρνομπιλ που η Ελλάδα θρήνησε δεκαπέντε (15.000)  χιλιάδες νεκρούς. Το 1986 τον Μάϊο θυμόμαστε όλοι την επιπολαιότητα με την οποία οι τότε κρατούντες  έτρωγαν …φράουλες στην τηλεόραση μεταφέροντας στους πολίτες την εγκληματική τους αδιαφορία. Η πλέον επικίνδυνη μορφή ενέργειας στον πλανήτη τεκμηριωμένα είναι η πυρηνική ενέργεια , όπου δυστυχώς οι γείτονές μας οι Βούλγαροι στα σύνορά μας έχουν εγκαταστήσει ένα πυρηνικό εργοστάσιο που οι συνθήκες λειτουργίας του μετά από έρευνα το 2005 του ΠΑΚΟΕ έχουν αποδειχθεί ανασφαλές.

Ρωτάμε τον Υπουργό Ενέργειας Κο Σταθάκη τι γνωρίζει γι’ αυτό; Πρέπει να δώσει εξηγήσεις στον Ελληνικό λαό.

Αν και έχουν περάσει  οχτώ χρόνια από την έκρηξη τριών πυρηνικών αντιδραστήρων σε εργοστάσιο της Φουκουσίμα το 2011 στην ανατολική Ιαπωνία, τα ραδιενεργά κατάλοιπα «ταξιδεύουν» ακόμη από την ξηρά, τη θάλασσα και τον αέρα.

Σύμφωνα με επιστημονική έρευνα στα νερά του πορθμού Μπέρινγκ, κοντά στο νησί Σαιντ Λόρενς της Αλάσκας, ανιχνεύθηκε καίσιο-137που προέρχεται από την μεγάλη έκρηξη της Ιαπωνίας ,όταν το εργοστάσιο Νταϊτσί χτυπήθηκε από τσουνάμι που προκλήθηκε από μεγάλο σεισμό.

Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι για τους κατοίκους του Μπέρινγκ και των γύρω περιοχών το καίσιο θα ανιχνεύεται για πολλά ακόμη χρόνια στην τροφική αλυσίδα.

Οι κάτοικοι του Σαιντ Λόρενς ήταν προετοιμασμένοι για το ενδεχόμενο μεταφοράς πυρηνικών καταλοίπων, αλλά δεν ήξεραν πότε ακριβώς θα διαπιστωνόταν η μεταφορά ραδιενεργού υλικού.

Ίχνη ραδιενεργών υλικών από την καταστροφή της Φουκουσίμα έχουν βρεθεί στα νερά του Ειρηνικού, στις δυτικές ακτές των ΗΠΑ, στη βρετανική Κολούμπια και στον κόλπο της Αλάσκας.