Το ΠΑΚΟΕ πιστεύει ότι οι υποσχέσεις και οι “φρούδες” ελπίδες λειτουργούν ως ανάχωμα στις αντιδράσεις των πολιτών  στα μεγάλα στρατιωτικά “loby”  των εξουσιαστών όλων των κυβερνήσεων επί της γης.  Είναι όμως καιρός πιστεύουμε οι λαοί να αντιδράσουν συστηματικά γιατι  αφ’ ενός οι πληθυσμοί …λιγοστεύουν στις αναπτυγμένες χώρες και επίσης και τ’ αποθέματα υγείας των πληθυσμών λιγοστεύουν. Οι δολοφόνοι των λαών πρέπει να καταλάβουν ότι χωρίς αυτούς δεν θα έχουν αντικείμενο πλουτισμού.

Το 2010 έγινε μια φοβερή καταστροφή στον κόλπο του Μεξικού που μόλυνε εκατόν ογδόντα χιλιάδες (180.000)  τετραγωνικά χιλιόμετρα θαλάσσης.

Προκειμένου να καταπολεμηθεί η μόλυνση αυτή, χρειάστηκαν 5.500 τόνοι τοξικών χημικών διασκορπιστικών ουσιών σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας. Την περίοδο 2007-2016 έχουν σημειωθεί 4.828 καταστροφές από διαρροές πετρελαίου από τις οποίες ελάχιστες είδαν το φως της δημοσιότητας. Τα ατυχήματα αυτά είναι σχεδόν στρατιωτικά μυστικά. Δημοσιοποιούνται μόνο αν η έκτασή τους είναι τεράστια και δεν μπορούν να αποσιωπηθούν, οπότε παίρνουν δημοσιότητα αλλά συχνά στρεβλή.

Οι εταιρείες σαν άλλα κόμματα εξουσίας δίνουν υποσχέσεις για ανάπτυξη, για νέες θέσεις εργασίας, ευημερία για όλους και σεβασμό και προστασία του περιβάλλοντος. Κάνουν τεράστιες καμπάνιες εξαγοράζοντας πολιτικούς και δημοσιογράφους και τελικά μας πείθουν πως όλοι θα γίνουμε πολυεκατομμυριούχοι. Όποιος όμως έχει αντίθετη άποψη θεωρείται εχθρός της προόδου και περιθωριοποιείται

Τα Μπαζιλικάτα παρήγαν κρασί, μέλι, λάδι, σιτάρι πολύ καλής ποιότητας αλλά  μετά τη λειτουργία της πετρελαιοπηγής  καταστράφηκε για πάντα η παραγωγή τους καθώς στα προϊόντα αυτά βρέθηκε πετρέλαιο. Η θνησιμότητα ανέβηκε στο 29% λόγω ατμοσφαιρικής ρύπανσης, ενώ φυσικό επακόλουθο ήταν η μαζική φυγή των κατοίκων και η ερήμωση της περιοχής.

Άραγε όμως γιατί ο κόσμος επιλέγει αυτή την περιορισμένη πηγή ενέργειας και όχι μια αέναη πηγή, όπως ο αέρας, ο ήλιος και η θάλασσα; Οι λόγοι είναι καθαρά στρατιωτικοί. Ένα F-15 θέλει 7000 λίτρα κηροζίνης ανά ώρα πτήσης. Μέχρι τώρα, δεν υπάρχει άλλο καύσιμο που να συντελεί στο να αναπτυχθεί υπερηχητική ταχύτητα. Επίσης και οι μετακινήσεις του στρατού γίνονται ταχύτερες.

Κατηγορίες: ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ