Σάββατο βράδυ 20:30 – 21:30

Όλα τα παρακάτω …θα συμβούν ή ήδη έχουν συμβεί. Όταν το 1979 το ΠΑΚΟΕ  τα κατήγγειλε, όλη η πολιτική …εξουσία τα θεωρούσε …συκοφαντίες.

Σήμερα όμως που το ΠΑΚΟΕ δικαιώθηκε , όμως η καταστροφή …συνεχίζεται.

Με σύνθημα «συνδέσου με τη φύση», πολίτες, φορείς, επιχειρήσεις, παγκόσμια μνημεία και αρχαιολογικοί χώροι σβήνουν συμβολικά τα φώτα για μία ώρα λαμβάνοντας μέρος και φέτος στην Ώρα της Γης. Η Ώρα της Γης ξεκίνησε στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας το 2007 και σταδιακά εξελίχθηκε στη μεγαλύτερη συμμετοχική εκστρατεία ευαισθητοποίησης για την προστασία του πλανήτη. Δώδεκα χρόνια μετά, πολίτες και φορείς από περισσότερες από 180 χώρες, πιέζουν τους παγκόσμιους ηγέτες να αναλάβουν άμεση δράση για την εφαρμογή μιας νέας παγκόσμιας συμφωνίας για τη Φύση και τους ανθρώπους , που θα έχει ως στόχο την προστασία και διατήρηση της βιοποικιλότητας.

Στις μέρες μας η κατάσταση βρίσκεται σε κρίσιμο στάδιο. Η έκθεση «Ζωντανός Πλανήτης» διαπιστώνει ότι σε λιγότερο από πενήντα (50) χρόνια οι πληθυσμοί των ψαριών, πουλιών, θηλαστικών, αμφιβίων και ερπετών μειώθηκαν κατά 60%. Ταυτόχρονα, η Διακυβερνητική Επιτροπή για την Κλιματική Αλλαγή του ΟΗΕ προειδοποιεί ότι αν η θερμοκρασία αυξηθεί άνω του 1,5οC η απώλεια της φύσης θα είναι μη αναστρέψιμη.

Κατηγορίες: ΕΝΕΡΓΕΙΑ