Το ΠΑΚΟΕ χρόνια φωνάζει για την προστασία της λίμνης Κερκίνης, μιας και απ’ αυτήν οικονομικά βοηθούνται αρκετά επαγγέλματα. Η εγκληματική αυτή αδιαφορία των φορέων “διαχείρισης” εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την προστασία ενός περιβαλλοντικού μνημείου όπως η Κερκίνη.

Η λίμνη Κερκίνη είναι ένας από τους δέκα υγροτόπους διεθνούς σημασίας στην Ελλάδα. Παρόλα αυτά στο βυθό της καταλήγουν δεκάδες τόννοι πλαστικών σκουπιδιών που προέρχονται από τη Βουλγαρία.

Κάθε φορά που ο Στρυμόνας φουσκώνει , παρασύρει μαζί του προς την Ελλάδα εκατοντάδες πλαστικά μπουκάλια, απορρίμματα και άλλα φερτά υλικά που καταλήγουν στη λίμνη. Αν και έχουν υπογραφεί διασυνοριακές συμφωνίες για τον περιορισμό των σκουπιδιών που φέρνει το ποτάμι, από την πλευρά της Βουλγαρίας δεν έχει γίνει τίποτα.

Ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης της λίμνης Κερκίνης επισημαίνει ότι πριν από περίπου ένα χρόνο με τη βοήθεια ψαράδων πραγματοποιήθηκε εξόρμηση σε όλη την περιοχή γεμίζοντας συνολικά 1800 μεγάλες σακούλες με πλαστικά απορρίμματα. Ακολούθως ενημερώθηκε ο φορέας διαχείρισης της γειτονικής χώρας που έδειξε να γνωρίζει το θέμα, αλλά δεν έχει κάνει κάτι από την πλευρά του.

Κατηγορίες: ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ