μπαταρίεςΗ πόλη της Λάρισας κατέχει την ευρωπαϊκή πρωτιά στην συλλογή και ανακύκλωση μπαταριών. Οι κάτοικοι της Λάρισας μπορεί να μην δείχνουν την ανάλογη οικολογική συνείδηση  για την ανακύκλωση σκουπιδιών, στην ανακύκλωση των μπαταριών όμως κατέχουν την ευρωπαϊκή πρωτιά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας ανακύκλωσης «ΑΦΗΣ» οι κάδοι που βρίσκονται στην πόλη της Λάρισας είναι διπλάσιοι από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Ο νομός Λαρίσης έρχεται τρίτος πανελλαδικά στην συλλογή και αποθήκευση μπαταριών. Η εταιρεία «ΑΦΗΣ» που δραστηριοποιείται στην συλλογή και στην ανακύκλωση μπαταριών, τοποθετεί ειδικούς κάδους συλλογής σε όλη την Ελλάδα δίχως οικονομική επιβάρυνση. Στόχος της εταιρείας είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών στο θέμα της ανακύκλωσης και η συμμετοχή των ιδιωτικών και δημόσιων φορέων σε δραστηριότητες που έχουν να κάνουν με την ανακύκλωση. Το σύνολο των κάδων σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας φθάνουν τις 63,000.

Η μεγαλύτερη ποσότητα μολύβδου από τις μπαταρίες προορίζεται για την παραγωγή σκαγιών  για τους ασυνείδητους κυνηγούς. Ως πότε όμως θα μιλάμε για ανακύκλωση με ένα φορέα (ΕΟΑΝ-Εθνικός οργανισμός Ανακύκλωσης που …καταρρέει );