Ένα σοβαρό πρόβλημα που άμεσα αντιμετωπίζουν οι Έλληνες πολίτες, είναι η απόφαση της ΔΕΗ να προχωρήσει στη διακοπή μέσα σε πέντε μέρες (9-14/11/2015) της παροχής ρεύματος σε 15.000 συμπολίτες μας και το έργο συνεχίζεται.dei-zimiogona-i-apofasi-tis-rae-gia-larko

Έτσι, η πρωθυπουργική ρήση του Φεβρουαρίου του 2015 – «ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ» – πάει στην άβυσσο των πολλών, μα πάρα πολλών, υποσχέσεων και παροχών για την κοινωνική κρίση.

Όμως, η ΛΑΡΚΟ, η μοναδική κερδοφόρα εξαγωγική μεταλλευτική εταιρεία του Δημοσίου «μπαίνει μέσα» κάθε χρόνο 200 εκατομμύρια ευρώ.

Όταν ρωτήσαμε τον πρόεδρό της κύριο Ρένεση, μαδεης είπε ότι όλες αυτές οι ζημιές δεν τον φοβίζουν γιατί είναι «διαχειρίσιμες», ακόμα και η οφειλή στη ΔΕΗ των 300 εκατομμυρίων ευρώ. Τι εννοούσε ο κύριος…πρόεδρος; Μήπως την επερχόμενη λαίλαπα των διακοπών παροχής ρεύματος σε απλούς πολίτες που οι οφειλές του δεν ξεπερνούν τις 1500 – 2000 ευρώ;

Η Διοίκηση της ΔΕΗ πρέπει να αποκαταστήσει αυτή την αδικία και να ζητήσει άμεσα από τη ΛΑΡΚΟ – κι όσες … ΛΑΡΚΟ – ζουν σε βάρος του Έλληνα πολίτη τα χρεωστούμενα σ ‘ αυτήν που φτάνουν τα 300 εκατομμύρια ευρώ. Υπολογίζεται δε ότι το «Δημόσιο» και οι ΟΤΑ οφείλουν στη ΔΕΗ περίπου 1,5 δις ευρώ.