τρικερι παιδιαΤα παιδιά του Τρικερίου κατάφεραν και φέτος να μαζέψουν 90.000 πλαστικά καπάκια, συνολικού βάρους 160 κιλών, τα οποία με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση παρέδωσαν στους εκπροσώπους του Σωματείου Κινητικά Αναπήρων Ν. Μαγνησίας «ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ».

Η συγκεκριμένη σπουδαία πρωτοβουλία ξεκίνησε πέρυσι από τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Τρικερίου, γρήγορα μεταδόθηκε στο Νηπιαγωγείο και στο Γυμνάσιο – Λύκειο Τρικερίου, ενώ σύντομα εξαπλώθηκε με ενθουσιασμό σε όλη την περιοχή και έγινε καθημερινή συνήθεια για όλους τους Τρικεριώτες και τις τοπικές επιχειρήσεις.

Ο σπόρος της κινητοποίησης και ευαισθητοποίησης για την ανάγκη συλλογής καπακιών «φύτρωσε» στις ψυχές των μαθητών, μετά από σχετική ενημέρωση για τις ανάγκες του σωματείου «ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ» που πραγματοποιήθηκε κατά την περσινή σχολική χρονιά. Έκτοτε, τα παιδιά αγκάλιασαν την προσπάθεια, συλλέγοντας συστηματικά και με περισσό ζήλο πλαστικά καπάκια. Πέρυσι, κατά το διάστημα Σεπτεμβρίου – Δεκεμβρίου συνέλεξαν 30.000 πλαστικά καπάκια για τον «ΙΠΠΟΚΑΜΠΟ».Φέτος στο διάστημα των τελευταίων εννέα μηνών συγκέντρωσαν 90.000 καπάκια, αποδεικνύοντας ότι έχουν υιοθετήσει έμπρακτα το πνεύμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στα άτομα με αναπηρίες.

Σήμα κατατεθέν και κίνητρο της δράσης που ανέλαβαν οι μαθητές είναι το «καπακόσπιτο», μια πρωτότυπη ιδέα της Νένας Σιδηροπούλου, δασκάλας της 5ης και 6ης τάξης του Δημοτικού Σχολείου Τρικερίου, η οποία μέλλει να υιοθετηθεί από το σωματείο και να χρησιμοποιηθεί και στα υπόλοιπα σχολεία της Μαγνησίας, με στόχο να ενθαρρύνει όλους τους μαθητές να συγκεντρώνουν συλλογικά τα καπάκια από τα μπουκαλάκια νερού που καταναλώνουν.

Η συνεισφορά των μαθητών είναι πολύ σημαντική, αφού όπως ενημερώνει ο Γεν. Γραμματέας, Πέτρος Μπέλλος: «Το Σωματείο εξαργυρώνει τα καπάκια σε τοπική εταιρεία ανακύκλωσης και με τα χρήματα που εξασφαλίζει έχει τη δυνατότητα να αγοράσει αναπηρικά αμαξίδια, ορθοπεδικά είδη και λοιπά αναλώσιμα, τα οποία διαθέτει στα μέλη του, αλλά και σε ανασφάλιστους συμπολίτες που τα έχουν ανάγκη».καπακια

Ωστόσο, αξίζει να τονιστεί ότι, εφόσον χρειάζονται δεκάδες τόνοι πλαστικών καπακιών ώστε να εξασφαλιστεί το χρηματικό ποσό για την αγορά ενός αμαξιδίου, είναι αναγκαίο να συνεχιστεί συλλογικά η προσπάθεια και να παγιωθεί ως συνήθεια σε όλα τα σπίτια και τις επιχειρήσεις της Μαγνησίας. Ταυτόχρονα, η προσπάθεια συλλογής πλαστικών καπακιών συμβάλλει στην οικολογική και περιβαλλοντική βελτίωση της περιοχής μας.

Ένα μεγάλο ΕΥΓΕ από το ΠΑΚΟΕ στα παιδιά και τους δασκάλους του Τρικερίου για την αξιόλογη δράση τους!

Κατηγορίες: Περιβαλλον