Στην αποκάλυψη ότι, πλοίο των Ελληνικών Πετρελαίων μετέφερε, λαθραία, 13.000 τόνους αφορολόγητου πετρελαίου, “προχώρησε” o Τέρενς Κουίκ, στις 9/08/2015, μιλώντας για το μεγάλο ζήτημα του λαθρεμπορίου στα καύσιμα.

πετρελαιο ελπεΠρόκειται για τον σκοτεινό κόσμο φοροδιαφυγής, που κοστίζει πολλά δις ευρώ κάθε χρόνο στο Ελληνικό κράτος και το ναυτιλιακό καύσιμο και τα “φλοπς” (σκάφη που μεταφέρουν λήμματα / απόβλητα από τα καράβια στη στεριά, αλλά χρησιμοποιούνται από τους λαθρέμπορους για μεταφορά αφορολόγητου ναυτιλιακού πετρελαίου), και γίνεται λόγος για «μεγαλοπροστάτες» και «πληρωμένους μπράβους».

Πλοίο των ΕΛΠΕ, που φορτώθηκε από Ελευσίνα για Ασπρόπυργο και με τελικό προορισμό τη Θεσσαλονίκη, με αφορολόγητο πετρέλαιο κοντά στους 13.000 τόνους και “ξέχασε” να πάρει μαζί τα προβλεπόμενα έγγραφα! Η εκ των υστέρων “διευθέτηση” (τυπική αβλεψία ή τυπικό σφάλμα το αποκάλεσαν κάποιοι) δεν αποτελεί δικαιολογία για να μην εφαρμοστούν όλοι οι προβλεπόμενοι νόμοι. Πρόστιμα, ποινές και πλήρης εισαγγελική έρευνα. Στο ναυτιλιακό πετρέλαιο μιλάμε για εξειδικευμένες συμμορίες, οι οποίες μάλιστα, με τους μεγαλοπροστάτες τους και με πληρωμένους μπράβους, απειλούν τον όποιον θελήσει να παρέμβει. “θα σου σπάσουμε τα πόδια”, “θα σου σπάσουμε τα χέρια”, “θα σε καθαρίσουμε”…».

Τα ονόματα έχουν σταλεί στις δύο αρμόδιες Εισαγγελείς Πόπη Παπανδρέου και Ελένη Ράικου και αναμένονται ποινές και κυρώσεις.

Συμμορίες και απάτες με το ναυτιλιακό πετρέλαιο!

Το ΠΑΚΟΕ το 2014 είχε καταγγείλει ότι πολλά βενζινάδικα, ιδιαίτερα στη Β. Ελλάδα, προμηθευόντουσαν για πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης ναυτιλιακό πετρέλαιο που η τιμή του είναι κατά 70% χαμηλότερη … λόγω φόρων.

Από αυτό το πετρέλαιο των 13000 τόνων ο πωλητής ωφελήθηκε άμεσα 7 – 8 εκατομμύρια ευρώ. Έλεος κύριοι της δικαιοσύνης!

Επικοινωνήσαμε στις 08/10/2015 με τον Γ.Γραμματέα του Υπουργείου Ανάπτυξης και μας είπε ότι ακόμη δε γνωρίζουν τίποτα! Πέρασαν ήδη δύο μήνες!

Ελλάς το μεγαλείο σου!