Ο δρ. Ουόλτερ Πάλμερ κατάφερε να γίνει ο πιο μισητός άνθρωπος του πλανήτη μετά τη θανάτωση του υπό εξαφάνιση αφρικανικού λιονταριού Σέσιλ. Οδοντίατρος στο επάγγελμα, αναγκάστηκε να κλείσει μέχρι και το οδοντιατρείο του καθώς τα κύματα οργής όσων έμαθαν τα στοιχεία του ήταν τεράστια και υπήρχαν απειλές για τη ζωή του. Ο Πάλμερ πλήρωνε τεράστια ποσά για να εξασφαλίσει άδειες κυνηγιού σπάνιων ζώων, όπως άλλωστε κάνουν και πολλοί ακόμα κυνηγοί ανά τον πλανήτη. Τα σπάνια θηράματα αποτελούν τρόπαιο γι΄ αυτούς και η πρόκληση είναι μεγάλη. Ο 13χρονος Σέσιλ αποτελούσε το λιοντάρι σύμβολο της Ζιμπάμπουε και ήταν αντικείμενο μελέτης για τους ερευνητές του Οξφορντ από το 2008 λόγω της μείωσης του πληθυσμού των αφρικανικών λιονταριών. Ο Πάλμερ το χτύπησε με βέλος, το πλήγωσε και ύστερα από ένα ανελέητο κυνηγητό 2 ημερών, το σκότωσαν με όπλο, το αποκεφάλισαν και το έγδαραν. Η κυβέρνηση έχει ζητήσει την έκδοση του γιατρού για να δικαστεί και ο Λευκός Οίκος εξετάζει αυτό το ενδεχόμενο, λόγω του σάλου που έχει ξεσηκωθεί.

Αφρική, λιοντάρια και ….κατοικίδια.zimbabwean_cecil_lion

Μην ξεχνάμε φίλοι μας, ότι αρκετοί πολιτικοί και μεγιστάνες του πλούτου έχουν στην κατοχή τους για κατοικίδιο κι ένα ζώο από την ζούγκλα. Το ΠΑΚΟΕ δέκα χρόνια πριν είχε καταγγείλει αυτήν την απαράδεκτη τακτική και μερικοί τα εξαφάνισαν αφήνοντάς τα στους δρόμους.

Ο Σέσιλ, όμως, ήταν σύμβολο φιλίας για την Ζιμπάμπουε και τον λαό της!

Η τραγική του κατάληξη είναι αποτέλεσμα της κουλτούρας που έχει επικρατήσει τα τελευταία χρόνια. Η Αμερική άλλωστε το έχει αποδείξει αυτό με τις συχνότατες ρατσιστικές και μη επιδρομές των καουμπόη!

Κατηγορίες: Περιβαλλον