Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, βουλευτής της Ν.Δ., επισημαίνει σε άρθρο τους κινδύνους που διατρέχει η ελληνική φέτα και άλλα προϊόντα με ονομασία προέλευσης Π.Ο.Π. από την επικείμενη υπογραφή μεταξύ της Ε.Ε. και των ΗΠΑ μιας νέας εμπορικής συμφωνίας που διεξάγεται μυστικά, της T.T.I.P ( διατλαντική εμπορική και επενδυτική συμφωνία).FETA

  • Οι ΗΠΑ προβάλλουν το ανήκουστο αίτημα να εξάγουν ελεύθερα «αμερικάνικο τυρί φέτα» στην Ευρώπη.
  • Ζητούν να καταργηθούν οι ενδείξεις σε προϊόντα με ονομασία προέλευσης Π.Ο.Π και προϊόντα γεωργικής ένδειξης (Π.Γ.Ε) που πρόκειται για σημαντικά κεκτημένα της Ευρώπης, τα οποία εξασφαλίζουν μέχρι σήμερα τόσο την ποιότητα μιας σειράς προϊόντων όσο και τους παραγωγούς από τον αθέμιτο ανταγωνισμό, ενισχύοντας τις τοπικές εθνικές οικονομίες.
  • Οι ζημιές που θα υποστούν η ελληνική τυροκομία, οι 90.000 Έλληνες κτηνοτρόφοι και η ελληνική οικονομία από την υπογραφή της συμφωνίας είναι τεράστιες
  • Η ίδια η Ε.Ε και οι άλλες χώρες που θα υπογράψουν την συμφωνία , θα απωλέσουν οριστικά την Εθνική τους Ανεξαρτησία και κυριότητα γιατί με βάση αυτή τη συμφωνία όταν μια κυβέρνηση θα θέλει να προστατεύσει το περιβάλλον , τα εργατικά δικαιώματα και τους μισθούς, οι πολυεθνικές θα ενάγουν τις κυβερνήσεις αυτές σε ειδικά δικαστήρια εξωδικαστικών θεσμών , των οποίων οι αποφάσεις δεν είναι εφέσιμες και θα απαιτούν αποζημίωση για την απώλεια κερδών από τις ενέργειες των κυβερνήσεων….μέχρι τώρα οι πολυεθνικές δικαιώθηκαν και αποζημιώθηκαν!

Βάσει όλων αυτών, αποδεικνύεται ότι οι πολυεθνικές θα μπορούν να μας ταΐζουν τρόφιμα με διάφορες ουσίες που προκαλούν βλάβες στον ανθρώπινο οργανισμό και θα εισάγουν ελεύθερα μεταλλαγμένα προϊόντα.

Κρέατα με αναβολικά, κοτόπουλα των 24 ωρών πλυμένα με χλώριο κι ελεύθερη εισαγωγή μεταλλαγμένων με όλα όσα αυτά συνεπάγονται. Οι συμφωνίες που δυστυχώς στην επίτευξή τους το πάνω χέρι το έχουν οι πολυεθνικές κι όχι οι ενώσεις των καταναλωτών που πολλές φορές είναι πληρωμένα φερέφωνά τους, γίνονται μυστικά και χωρίς διαφάνεια.

Το ΠΑΚΟΕ θα πάρει άμεση θέση ενημερώνοντας και καταγγέλλοντας το θέμα σε όλα τα ΜΜΕ καθώς και σε όλα τα κόμματα και την Κυβέρνηση.