18 χρόνια η Πολιτεία παλεύει να οριοθετήσει ένα ρέμα! Συγκεκριμένα, το 1999 ξεκίνησε η μελέτη για το ρέμα της Ραφήνας, αλλά αποπερατώθηκε πριν λίγες μέρες! Μέσα στον Σεπτέμβριο αναμένεται η υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο του έργου. Η μελέτη αφορά περίπου 15 χλμ της διαδρομής του ρέματος, από το ύψος της λεωφόρου Σπάτων έως την εκβολή του με προϋπολογισμό 1,4 εκατ. ευρώ.

Το ρέμα της Ραφήνας είναι από τα μεγαλύτερα στα Μεσόγεια. Σε αυτό καταλήγουν αρκετά άλλα ρέματα καθώς και ο άνω ρους του Ποδονίφτη μετά την εκτροπή του. Με την σταδιακή αστικοποίηση και την κατασκευή της Αττικής οδού, η κατάσταση επιδεινώθηκε. Το ρέμα συνεχώς πλημμυρίζει και καταστρέφει περιουσίες, τεχνικά έργα, γέφυρες και ανθρώπινες ζωές. Η Υδροεξυγιαντική είναι η εταιρεία που ανέλαβε την πρώτη μελέτη από την ΕΥΔΑΠ το 1999, αλλά ακυρώθηκε. Η νέα μελέτη θα λάβει υπ΄όψιν της την παλιά αλλά θα δώσει περισσότερη βάση στον περιβαλλοντικό παράγοντα και θα είναι πιο οικονομική!ρεμα ραφηνας

Πριν 15 χρόνια το ΠΑΚΟΕ είχε κάνει μια πρόχειρη αποτίμηση των τεράστιων προβλημάτων του ρέματος της Ραφήνας  – τότε πρέπει να θυμόμαστε τον Ποδονύφτη με τους 12 νεκρούς και το γκρέμισμα 10 σπιτιών από τις πλημμύρες. Επίσης, τα πεντακόσια και πάνω χτισμένα αυθαίρετα – μέχρι και βιοτεχνίες- πάνω στις όχθες του ρέματος και μέχρι σήμερα τίποτα. Τα ίδια και τα ίδια. Ελπίζουμε η ….νέα αριστερή κυβέρνηση να σκύψει στο πρόβλημα και να το λύσει. Υπάρχουν λύσεις κι άμεσες!

Όχι, όμως, να ξεκινάμε από το γκρέμισμα ναι μεν αυθαίρετων κατασκευών, που κατοικούν φτωχοί μεροκαματιάρηδες συνάνθρωποί μας. Ξεκινήστε κύριοι της εξουσίας βιλλάρες με τις τρεις πισίνες και τα τρία γκαράζ.

Γνωρίζετε ποιοι είναι αυτοί. Εμπρός, λοιπόν, να δούμε το πρόσωπο της ριζοσπαστικής αριστεράς!