Ακτινοβολίες καταγγελιες-πολιτικη-οικολογια Οικολογία Περιβαλλον

Στη Βουλή το θέμα των κεραιών κινητής τηλεφωνίας

 

Στη Βουλή συζητήθηκε η επίκαιρη ερώτηση που είχε καταθέσει στις 2 Ιουνίου ο Γιώργος Δημαράς με θέμα “Πρωτοβουλίες για την προστασία των πολιτών από την ακτινοβολία των κεραιών κινητής τηλεφωνίας” με τον αρμόδιο Αν. Υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη.

Ο Γιώργος Δημάρας επισήμανε ότι τον τελευταίο καιρό έχουν αναζωπυρωθεί οι κινητοποιήσεις και οι κοινωνικές αντιδράσεις ενάντια στην εγκατάσταση κεραιών κινητής τηλεφωνίας. Συγκεκριμένα επισήμανε ότι λόγω της άναρχης αδειοδότησης κεραιών κινητής τηλεφωνίας, που σύμφωνα με το νόμο Βορίδη έχουν ανύπαρκτες ή υποτυπώδεις περιβαλλοντικές μελέτες και χωρίς συνολική χωροθέτηση ώστε να καλύπτεται ορθολογικά ο χώρος του αστικού ιστού, δεκάδες κεραίες λειτουργούν και συνεχίζουν να εγκαθίστανται θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία και την ποιότητα ζωής των κατοίκων των πόλεων.Ο αρμόδιος Υπουργός συμφώνησε για την έλλειψη χωρικού σχεδιασμού και για την πολυδιάσπαση αρμοδιοτήτων για την αδειοδότηση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας, δήλωσε ότι προτίθεται να εξετάσει αλλαγές σε συνεργασία με φορείς (ΚΕΔΕ, κινήσεις πολιτών, εταιρείες κινητής τηλεφωνίας) στα όρια εκπομπών, ενώ δήλωσε πρόθεση να γίνουν και θεσμικές αλλαγές.keraies-kinitis2

Το ΠΑΚΟΕ επανειλημμένα εδώ και τριάντα (30) χρόνια, έχει πραγματοποιήσει πάρα πολλές μετρήσεις στην Η/Μ ακτινοβολία που εκπέμπεται από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας. Το 80% των μετρήσεων αποδεδειγμένα είναι πάνω από τα όρια αντοχής του ανθρώπου και το βασικότερο από όλα, ένα μεγάλο ποσοστό των κεραιών αυτών είναι κολλημένες με σχολεία και νοσοκομεία.

Εν τούτοις, ο νόμος Βορίδη, όλα αυτά τα παρέβλεψε και τώρα ο νέος Υπουργός Υποδομών πρέπει άμεσα να αντιμετωπίσει το πρόβλημα αυτό.

Καρκίνος και στειρώσεις είναι τα αποτελέσματα αυτής της ανεξέλεγκτης και αισχροκερδούς παρέμβασης…..Έλεος!