Δεν είναι λίγες οι φορές που οι διαιτολόγοι προτείνουν τα ποπκόρν ως σνακ φτωχό θερμιδικά. Είναι, όμως, έτσι ή βάζουμε στον οργανισμό μας επικίνδυνες ουσίες; Υπάρχουν πέντε λόγοι που μας αποτρέπουν από το να καταναλώνουμε συσκευασίες ποπκόρν για φούρνους μικροκυμάτων ή αυτά που αγοράζουμε στα σινεμά. Πρώτον, δεν προέρχεται από βιολογικής καλλιέργειας καλαμπόκι με αποτέλεσμα να είναι γεμάτο τοξίνες ή φυτοφάρμακα. Δεύτερον, η σακούλα είναι επιβλαβής καθώς περιέχει υπερφθοροοκτανοικό οξύ. Τρίτον, περιέχει φυτικά έλαια, που με τη μεγάλη θερμότητα οξειδώνονται και δημιουργούν ελεύθερες ρίζες. Τέταρτον, το αρωματισμένο βούτυρο που χρησιμοποιείται, περιέχει μια τοξική ουσία που προκαλεί βλάβη στους πνεύμονες. Και πέμπτον, το μεγαλύτερο μέρος του ποπκόρν για σακούλες είναι γενετικά τροποποιημένο.
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ
Δελτίο Τύπου 942 Αθήνα, 28/1/2025 Το ΠΑΚΟΕ καταγγέλλει τη σοβαρή αδυναμία των αρχών στην προστασία της ιδιωτικότητας των πολιτών – Δανειολήπτες και καταναλωτές εκτεθειμένοι στις αυθαιρεσίες των εταιρειών. Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Προστασίας Προσωπικών Διαβάστε περισσότερα…