Δεν είναι λίγες οι φορές που οι διαιτολόγοι προτείνουν τα ποπκόρν ως σνακ φτωχό θερμιδικά. Είναι, όμως, έτσι ή βάζουμε στον οργανισμό μας επικίνδυνες ουσίες; Υπάρχουν πέντε λόγοι που μας αποτρέπουν από το να καταναλώνουμε συσκευασίες ποπκόρν για φούρνους μικροκυμάτωνpopcorn  ή αυτά που αγοράζουμε στα σινεμά. Πρώτον, δεν προέρχεται από βιολογικής καλλιέργειας καλαμπόκι με αποτέλεσμα να είναι γεμάτο τοξίνες ή φυτοφάρμακα. Δεύτερον, η σακούλα είναι επιβλαβής καθώς περιέχει υπερφθοροοκτανοικό οξύ. Τρίτον, περιέχει φυτικά έλαια, που με τη μεγάλη θερμότητα οξειδώνονται και δημιουργούν ελεύθερες ρίζες. Τέταρτον, το αρωματισμένο βούτυρο που χρησιμοποιείται, περιέχει μια τοξική ουσία που προκαλεί βλάβη στους πνεύμονες. Και πέμπτον, το μεγαλύτερο μέρος του ποπκόρν για σακούλες είναι γενετικά τροποποιημένο.