Αθήνα, 01/9/2015

 efet

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ενημέρωση σχετικά με ανάκληση τυριού «ΦΕΤΑ»

 

Ο Ε.Φ.Ε.Τ., και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας διαπίστωσε τη διακίνηση τυριού «ΦΕΤΑ» στην οποία διαπιστώθηκε ανάπτυξη μούχλας πρασινωπής χροιάς.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για το προϊόν  «ΓΑΛΠΟ τυρί Φέτα ΠΟΠ» από πρόβειο και γίδινο γάλα, σε συσκευασίες στραγγισμένου βάρους 1kg με ημερομηνία ανάλωσης μέχρι 22.01.16 και στραγγισμένου βάρους 2 kg με ημερομηνία ανάλωσης μέχρι 27.02.16. Το προϊόν διατίθεται από την επιχείρηση ΛΙΝΤΛ ΕΛΛΑΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. και παρασκευάζεται από την εταιρεία ΤΥΡΑΣ Α.Ε. ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ, 5Ο ΧΛΜ  Ε.Ο. Τρικάλων – Πύλης , Τρίκαλα, Θεσσαλία.

 

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε από την επιχείρηση ΛΙΝΤΛ ΕΛΛΑΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.  την άμεση ανάκληση / απόσυρση της συγκεκριμένης παρτίδας  και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

 

Καλούνται οι καταναλωτές οι οποίοι έχουν προμηθευτεί το συγκεκριμένο προϊόν με τα ανωτέρω στοιχεία («ΓΑΛΠΟ τυρί Φέτα ΠΟΠ», που παρασκευάζεται ειδικά από την εταιρεία ΤΥΡΑΣ Α.Ε. ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ για την επιχείρηση ΛΙΝΤΛ ΕΛΛΑΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. σε συσκευασίες του 1kg και 2Kg με ημερομηνίες ανάλωσης  μέχρι 22.01.16 και 27.02.16 αντίστοιχα) να μην το καταναλώσουν (φωτογραφίες κάτωθι).

 

feta2 fetafeta-jpg

 

 

 

 

ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ… ΜΟΥΧΛΑ ΣΕ ΦΕΤΑ

 

Εάν έχετε αγοράσει φέτα από τα Lidl με την ονομασία ΓΑΛΠΟ, να μην την καταναλώσετε και στους ιδιοκτήτες των Lidl ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκλησή της.

ΑΙΣΧΟΣ! Κύριοι του ΕΦΕΤ άραγε δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα άλλο; Εισαγγελέας καταναλωτή υπάρχει; Τι γίνεται; Δεν πρέπει τουλάχιστον η Lidl να πληρώσει στους καταναλωτές που το αγόρασαν – και ποιος ξέρει τι έπαθαν – δεκαπλάσια την αξία της;

Εμείς περιμένουμε και θα στείλουμε στον εισαγγελέα την καταγγελία αυτή!