Χωρίς κατηγορία

ΙΟΥΛΙΑΝΑ 1965 – ΙΟΥΛΙΑΝΑ 2015

ΙΟΥΛΙΑΝΑ 1965- ΙΟΥΛΙΑΝΑ 2015

Γράφει ο Παναγιώτης Χριστοδουλάκης

Πανεπιστημιακός, Πρόεδρος του ΠΑΚΟΕ

ΦΩΤΟ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ xr

  • Πενήντα χρόνια εγκληματικής αδιαφορίας ολόκληρου του πολιτικού συστήματος έφτασαν την χώρα μας στο χείλος του γκρεμού.
  • Πότε θα κάνει ξαστεριά;

 

Μ΄ αυτό το εφιαλτικό ερώτημα να πλανιέται στο ασφυχτικά ελληνικό κοινωνικό περιβάλλον, πρέπει όλοι εμείς οι πολίτες που σήμερα είμαστε θύματα των πολιτικών των Ελίτ στη χώρα μας, της διαφθοράς και της διαπλοκής τους με ανάλογα ευρωπαϊκά συμφέροντα, να εναντιωθούμε στην πενηντάχρονη σκλαβιά.

Οι ευθύνες είναι τεράστιες και οφείλονται, αφενός στην Ευρωζώνη που έδινε αφειδώς δάνεια των κρατών της στην Ελλάδα και αφετέρου των αφανών φορέων που διακινούσαν ανεξέλεγκτα τα χρήματα αυτά στις ….οικογένειες  και στους ημετέρους μέσα από τα διαχειριστικά καρτέλ της Ελλάδας.

Πενήντα χρόνια τώρα η κατανομή του πλούτου στην χώρα μας, γίνονταν σε συγκεκριμένα οικονομικά συστήματα, δίχως να δίνεται η δυνατότητα σε ‘μας τους πολίτες να φροντίσουμε και να οργανώσουμε σωστά τους κρατικούς μηχανισμούς παραγωγής, ελέγχου και διακίνησης αγαθών και εμπορίου και χωρίς να προστατεύσουμε και να αναδείξουμε τον φυσικό πλούτο της χώρας μας, δίχως να οργανώσουμε τις αγροτικές δομές, χωρίς να οργανώσουμε ουσιαστικά τις κοινωνίες των πολιτών που αυτές είναι οι υγιές δυνάμεις του τόπου και αποτελούν τον τρίτο πυλώνα εξουσίας, μετά την εκτελεστική και την πολιτική.

Οι κοινωνίες των πολιτών που αποδεδειγμένα με στοιχεία, είναι ικανές να οδηγήσουν το οικοσύστημά τους στην ισότιμη εμπλοκή στους πυλώνες διαχείρισης της εξουσίας, ώστε να σταματήσει να είναι ανεξέλεγκτη η διαχείριση  των διακινούμενων αγαθών και αξιών, από το αποτυχημένο μοντέλο που στηρίζεται στα οικονομίκα-πολιτικά και διαπλεκόμενα λόμπι διαφόρων φορέων.

Για τα παραπάνω, όταν εμείς η γενιά του “114” φωνάζαμε στα Ιουλιανά, το 1965 για διεκδικήσουμε το βασικό μας δικαίωμα στην παιδεία, αντιμετωπίσαμε την βασανιστική ορμή των χαφιέδων και των ΜΑΤ, αντικρίζοντας τα υπόγεια της Μπουμπουλίνας σε μια Αθήνα φλεγόμενη.

Έτσι και τώρα με τις ώμες παρεμβάσεις από τις ξένες Ευρωπαϊκές δυνάμεις, γίνεται προσπάθεια διχασμού των Ελλήνων, ώστε να περάσουν στην συνέχεια τα “όποια” μέτρα, θα βάλουν την Ελλάδα στην γωνία, θα ευτελίσουν τον Ελληνικό λαό, θα ποδηγετήσουν τα “πιστεύω” των Ελλήνων και θα δημιουργήσουν ποιο δυνατά “λόμπι” οικονομικά, που δεν θα εξασφαλίσουν την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας.

Η σημερινή κυβέρνηση παρέλαβε ένα σάπιο κράτος που δεν μπόρεσε στους πέντε μήνες να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να αλλάξει έστω και η νοοτροπία του “κρατικισμού” και των στρατιών με διαπλεκόμενους δημόσιους υπαλλήλους.

Δεν τα κατάφερε και τώρα, ξεκάθαρα βάζει “ενώπιον” του Ελληνικού λαού, το ερώτημα:

“Συμφωνείτε με την πρόταση του EUROGROUP όπως παρουσιάστηκε εκβιαστικά την περασμένη Παρασκευή ΝΑΙ ή ΟΧΙ”

Με την ετυμηγορία του Ελληνικού λαού την Δευτέρα πρέπει η κυβέρνηση να διαπραγματευτεί σωστά και σοβαρά.

Εμείς ως ΠΑΚΟΕ βάζουμε τα παρακάτω ερωτήματα στην κυβέρνηση που έχει ενταχθεί υπέρ του “όχι” και στην αντιπολίτευση που είναι υπέρ του “ναι”, ώστε να πάρουν θέση, γιατί πολλά θέματα άπτονται του προβλήματος στην καθαρή αλλαγή νοοτροπίας και πολιτικής στο “σάπιο” κράτος.

Τα ερωτήματα είναι :

1. Με ποιους μηχανισμούς θα αλλάξετε την πάγια θέση του “κράτους” με την οποία ταυτίζεται ο κομματισμός στην λειτουργία του;

2. Πώς θα μπορέσετε να αναπτύξετε μηχανισμούς ελέγχου για την χρηστή διοίκηση και διαχείριση του Δημόσιου και Ευρωπαϊκού χρήματος ;

3. Πώς θα αναπτύξετε μια αγροτική πολιτική που θα εξυγιάνει τον αγροτικό κόσμο και θα δημιουργήσει νέες ευκαιρίες σε άνεργους πολίτες με το δεδομένο ότι υπάρχουν εκατομμύρια στρέμματα ακαλλιέργητων εκτάσεων;

4. Πώς θα καλύψετε τις λοβιτούρες και τα λόμπι στην υγεία;

5. Πώς θα μπορέσετε  να δημιουργήσετε τις κατάλληλες συνθήκες, ώστε τα ευρωπαϊκά προγράμματα (ΕΣΠΑ. Life και άλλα) να χρηματοδοτούν σημαντικές ανάγκες και όχι να εξυπηρετούν τα οικονομικά “λόμπι” και συμφέροντα μερικών ατόμων που χρόνια τώρα λεηλατούν τα ευρωπαϊκά κονδύλια που στοχεύουν την κοινωνική οικονομία;

6. Πώς θα εξασφαλίσετε το ενεργειακό ισοζύγιο στην χώρα μας με στοχεύσεις στην ισότιμη και δίκαιη κατανομή του ενεργειακού αποτυπώματος;

7. Πώς θα εξασφαλίσετε την αξιοκρατική λειτουργία του Δημοσίου και των φορέων του;

8. Πως θα αποτρέψετε την συνεχιζόμενη ανεργία, τις αυτοκτονίες και τα λουκέτα στα καταστήματα, ώστε να σταματήσουν οι “θρασύτατοι” υπέρμαχοι του ΝΑΙ να ξεχνούν έντεχνα τις τεράστιες ευθύνες τους;

9. Πώς θα δώσετε την δυνατότητα στους νέους να έχουν ίσες ευκαιρίες εξέλιξης;

10. Τέλος πώς θα μπορέσετε να ξεπεράσετε τον εφιάλτη της έντεχνης χρεωκοπίας στην χώρα και να δώσετε το  χαμόγελο στους επί δεκαετίες ταλαιπωρημένους Έλληνές;

Εμείς πιστεύουμε σε όλα αυτά κύριοι της Κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης πρέπει να πάρετε θέση και να μην αφίεστε στα πρόχειρα λόγια στα “παράθυρα” και στα υπόλοιπα media.

Είναι στιγμές ευθύνης και αυτή δεν πρέπει να την μετακυλήσετε στον λαό, αλλά σας ανήκει.

Με ‘να δυνατό “ΟΧΙ” την Κυριακή, την Δευτέρα θα είναι μια άλλη μέρα περισυλλογής και ευθύνης γι’ αυτά που ξεστομίζετε στον λαό μας.

 

Αθήνα 2 Ιουλίου 2015