Η δημοτική αρχή της Άνδρου καλείται άμεσα και αποτελεσματικά να λύσει τον «γόρδιο δεσμό» για την εύρεση νέας θέσης ΧΥΤΥ,καθώς τα χρονικά περιθώρια που έχει στενεύουν δεδομένου της λήξεως προθεσμίας για την χρηματοδότηση του έργου.

Οι πιέσεις που ασκούνται από τα αυστηρά κριτήρια της μελέτης καθώς και από τις ενστάσεις των πολιτών της εκάστοτε περιοχής, η οποία θα μπορούσε να είναι κατάλληλη για την εγκατάσταση του ΧΥΤΥ, γίνονται ακόμη πιο ασφυκτικές.

Το θέμα της ψήφισης των αλλαγών των περιβαλλοντικών όρων επρόκειτο να συζητηθεί στις 30 Ιανουαρίου 2015, ωστόσο η απουσία του μελετητή, ο οποίος προφασιζόμενος δυσμενών καιρικών συνθηκών αν και ο καιρός ήταν ευνοϊκός, καθώς και του προϊσταμένου της Τεχνικής Υπηρεσίας, δεδομένου , πως εκείνος υπέδειξε το λάθος, προκάλεσε την έντονη δυσφορία των δημοτικών συμβούλων.

Οι τόνοι ανέβηκαν εκ νέου , όταν ο δήμαρχος  και τα μέλη της πρώην δημοτικής αρχής αντάλλαξαν κατηγορίες για το ποιος ευθύνεται για την ουσιαστική καθυστέρηση του ζητήματος, με τον κ. Σουσούδη να επισημαίνει, πως την κύρια ευθύνη την έχει η προηγούμενη δημοτική αρχή, καθώς είχε στη διάθεση της αρκετά χρόνια θητείας, ώστε να ολοκληρώσει το έργο, ενώ αντίθετα η παρούσα διοίκηση αναγκάζεται να ανταπεξέλθει τους σκοπέλους και τις χρονοβόρες διαδικασίες, σε διάστημα λιγότερο των 18 μηνών.