Μηνυτήρια αναφορά εναντίον της Αποκεντρωμένης Διοίκησης όσο και εναντίον της Περιφέρειας  Δυτικής Ελλάδας για τυχόν πλημμέλειες, παράνομες πράξεις και παραλείψεις για τη λειτουργία των πυρηνελαιουργείων στη ΒΙΠΕ ΠΑΤΡΩΝ, κατέθεσαν από κοινού οι πρόεδροι των Εκπολιτιστικών Συλλόγων Κάτω και Άνω Αλισσού Δημήτρης Μπαρμπούνης και Ευγενία Πετροπούλου, καθώς και ο πρόεδρος της Κοινότητας Αχαϊκού Παναγιώτης Κολλιόπουλος στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πάτρας.

Στις 16 Ιανουαρίου ο κ. Αλεξόπουλος, αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, με απόφαση του, διακόπηκε η λειτουργία των μονάδων της «Ελαιουργίας-Πυρηνελαιουργίας ΕΠΕ» και απερρίφθησαν οι εφέσεις που έκαναν τα δύο εργοστάσια. Ύστερα όμως από προσφυγή που έκαναν κατά της απορριπτικής απόφασης ενώπιον της Αποκεντρωμένης  Διοίκησης και με απόφαση του γενικού διευθυντή της, Διονυσίου Παναγιωτόπουλου, έγινε δεκτή η προσφυγή και ξαναλειτούργησε το εργοστάσιο.

Οι σύλλογοι ζητούν να διερευνηθεί η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και μέχρι τότε η δυσοσμία από την επαναλειτουργία των πυρηνελαιουργείων της ΒΙΠΕ ΠΑΤΡΩΝ καλά κρατεί!