καταγγελιες-πολιτικη-οικολογια Χωρίς κατηγορία

ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΓΕΙΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Τσιρώνης σε ομιλία του στην ημερίδα του ΕΛΚΕΘΕ σημείωσε ότι η Πολιτεία δεν στήριξε ποτέ τη δημιουργία κατάλληλης ερευνητικής υποδομής για την εγκαθίδρυση δικτύων για την παρακολούθηση και την εκτίμηση της οικολογικής κατάστασης των υδάτων της χώρας.

Το 2000 θεσμοθετήθηκε Οδηγία-πλαίσιο, η οποία ύστερα από καθυστέρηση εφαρμογής της  η Ελλάδα έχει εισπράξει από τον Απρίλιο του 2012 καταδίκη από το δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εκκρεμεί συμμόρφωση με την απόφαση αυτή, όπως και έγκριση των διαχειριστικών σχεδίων για Κρήτη και νησιά του Αιγαίου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ, ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΟΥΤΣΙΡΩΝΗ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ (ΕΙΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΥΔΑΤΩΝ).

ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΠΑΚΟΕ ΕΔΩ ΚΑΙ 35 ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΛΩΣΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΩΝ ΣΩΣΤΑ, ΝΕΡΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ Ο ΟΙΚΟΛΟΓΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΑ ΣΚΥΨΕΙ ΕΠΑΝΩ ΣΤΑ ΟΞΥΜΕΝΑ ΑΥΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΛΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΔΩΣΑΝ.

Ο ΧΡΟΝΟΣ ΟΜΩΣ ΤΡΕΧΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ. ΖΗΤΑΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑ ΑΝΑΡΓΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΥΓΕΙΑ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΤΙΘΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ.