Σύλλογοι και φορείς της Πάτρας έκαναν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην ΒΙΠΕ Πατρών για το πυρηνελαιουργείο. Παρέδωσαν ψήφισμα στην διεύθυνση του εργοστασίου ο Πρόεδρος του Συλλόγου Παραλίας Κάτω Αλισσού Δημήτρης Μπαρμπούνης. Το ψήφισμα θα δοθεί και στον υπουργό Παραγωγικής  Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και στην αποκεντρωμένη Διοίκηση, στο οποίο ζητείται ή λήψη μέτρων.

Ο κ. Μπαρμπούνης τόνισε πως αν δεν παρθούν μέτρα από την ερχόμενη περίοδο, οι σύλλογοι, οι φορείς καθώς και οι κάτοικοι θα κάνουν πιο έντονες κινητοποιήσεις και θα βρίσκονται εκεί από την πρώτη κιόλας δυσοσμία!

 

 

Πολλά χρόνια τώρα το ΠΑΚΟΕ με μεγάλη αγωνία, διαμαρτύρεται στην «σάπια» κρατική μηχανή για την ανεπάρκεια της όσον αφορά στους ελέγχους στα ελαιουργεία και πυρηνελαιουργία. Εν τούτοις όσα λειτουργούν σήμερα – τα περισσότερα χωρίς άδεια – στερούνται βασικών κανόνων προστασίας της Δημόσιας Υγείας και του περιβάλλοντος.

Άραγε όλοι αυτοί οι «διαπλεκόμενοι» ιδιωτικοί και δημόσιοι υπάλληλοι, δεν πρέπει να λογοδοτήσουν και μάλιστα τώρα σε μια «αριστερή λαϊκή» κυβέρνηση, που πρέπει να δίνει μάχες για την προάσπιση των λαϊκών δικαιωμάτων του λαού, που πρώτιστο είναι η πρόσβαση στη Δημόσια σωστή Υγεία.