Ανοιχτά μέτωπα στην Δυτική Ελλάδα με τα σκουπίδια.

Η Πάτρα λίγο απέχει από τον Πύργο και την Τρίπολη για να έλθει στην ίδια κατάσταση. Η κατάσταση στον ΧΥΤΑ της Ξερόλακκας έχει ξεπεράσει τα όρια και κάποιοι θεωρούν ότι η Πάτρα θα βρεθεί αργά ή γρήγορα σε αδιέξοδο. Ο Δήμος προωθεί την κατασκευή τοίχου αντιστήριξης για λόγους ασφαλείας και για να δεχθεί το ενεργό μέτωπο περισσότερες ποσότητες σκουπιδιών για κάποιο χρονικό διάστημα. Όμως λείπει κάτι, καθώς το σχέδιο για την κομποστοποίηση δεν έχει καν ξεκινήσει.

Η Αιτωλοακαρνανία βρίσκεται σε λίγο καλύτερη μοίρα, λόγω της καλύτερης συνεργασίας των αιρετών της απέναντι στο οξύ πρόβλημα. Διαθέτει τέσσερεις ΧΥΤΑ και έναν ώριμο σχεδιασμό για την κατασκευή μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων.

Στην Ηλεία, όπως ξέρουμε όλοι, η κατάσταση είναι απελπιστική. Ο Πύργος ζητάει προσωρινή εξυπηρέτηση από δήμους της Περιφέρειας. Οι δρόμοι είναι γεμάτοι σκουπίδια και η υγεία των κατοίκων κινδυνεύει σοβαρά. Η δημοτική αρχή δεν έχει περιθώρια για λάθη ή παραλείψεις.

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Δυτικής Αχαΐας αποφάσισε να γίνει μεταφορά σκουπιδιών του Δήμου Πύργου στον ΧΥΤΑ Φλόκα για μια και μόνο φορά 2.000 τόνων απορριμμάτων, υπό τον όρο ότι τα υπόλοιπα θα μοιραστούν οι τρείς ΦΟΣΔΑ της Δυτικής Ελλάδας.

ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ… ΧΡΥΣΟΣ. ΠΟΛΛΟΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΑΞΙΟΠΟΙΟΥΝ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ  ΚΑΙ ΚΕΡΔΗ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ. ΕΝΑ ΚΔΑΥ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΦΕΡΝΕΙ ΕΣΟΔΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΑΞΙΟΠΟΙΕΙΤΑΙ. ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΓΙΑ ΘΑΨΙΜΟ. ΕΥΚΟΛΗ ΛΥΣΗ, ΑΛΛΑ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΔΑΝΕΙΣΤΗΚΑΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΙΕΣ. ΤΟ ΠΑΚΟΕ ΕΧΕΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΕΙ ΠΟΛΛΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ, ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΟΦΕΛΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ ΔΕΝ ΘΑ ΘΑΒΟΥΝ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ 100%, ΑΛΛΑ ΜΟΛΙΣ ΤΟ 10%.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΛΥΣΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥΣ.