Αθήνα: 19-5-2015

Αρ. Πρωτ.: 7890

 

Προς τον

κ. Αλέξη Τσίπρα

Πρωθυπουργό της Ελλάδος

 

Κοινοποίηση:

1) Όλους τους Υπουργούς και αναπληρωτές

2) Την Πρόεδρο της Ελληνικής Βουλής

3) Όλους τους Βουλευτές  της Βουλής των Ελλήνων

4) Όλους τους εκπροσώπους ΟΤΑ

5) Όλους τους λειτουργούς Δικαστικής εξουσίας

6) Όλους τους Διευθυντές και Διοικητικούς Υπεύθυνους

των Δημοσίων Οργανισμών και Υπουργείων

 

 

ΘΕΜΑ :  Ο ΛΑΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥ ΣΤΙΣ 25/1/2015 ΑΠΑΙΤΕΙ ΑΜΕΣΑ.

 

 

Κύριε Πρωθυπουργέ

 

Πέρασαν τέσσερεις μήνες περίπου που αναλάβατε την κυβέρνηση της χώρας. Το ΠΑΚΟΕ (www.pakoe.gr), με την τριανταπεντάχρονη εμπειρία και γνώση του, ιδιαίτερα στους τομείς του περιβάλλοντος, της ενέργειας και του καταναλωτή, έστειλε άμεσα από τις πρώτες ημέρες του Φεβρουαρίου επιστολή σε όλους τους υπουργούς της κυβέρνησής σας και ιδιαίτερα για ένα επείγον και επίκαιρο πρόβλημα στον υπουργό ανάπτυξης κ. Λαφαζάνη και στον αναπληρωτή κ. Αποστόλου που αφορά την κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος, σε ένα αμφιλεγόμενο έργο για την δήθεν ¨σωτηρία του Ασωπού¨, όπου δυστυχώς από τα 37,5 εκατομμύρια ευρώ τα μισά τουλάχιστον πέφτουν ήδη στην ¨μαύρη τρύπα¨ για τον εμπλουτισμό του νερού από τον Μόρνο με μηδενική συμμετοχή των ρυπαντών βιομηχανιών με αμφίβολο αποτέλεσμα.

Δυστυχώς ανταπόκριση των Υπουργών Λαφαζάνη και Αποστόλου στην καταγγελία μας αυτή δεν υπήρξε.

Γι’ αυτό σας παρακαλούμε να ελέγξετε το θέμα επειδή τα χρήματα αυτά είναι, δικά μας, δηλαδή των Ελλήνων πολιτών και οι κύριοι του ΥΠΕΚΑ, της ΕΥΔΑΠ και του Δήμου Τανάγρας που τα διαχειρίζονται υπογράφοντας σχετική προγραμματική σύμβαση τον περασμένο Αύγουστο, αν μη τι άλλο πρέπει να ελεγχθούν, ώστε να σταματήσει αυτή η κατασπατάληση του Δημοσίου χρήματος, την στιγμή που η κρίση μαστίζει τον Ελληνικό λαό.

Επίσης ένα άλλο θέμα που πρέπει να ελεγχθεί άμεσα, είναι το παράνομο ¨τέλος κοινής ωφέλειας¨ που πληρώνει στη ΔΕΗ ο Ελληνικός λαός από το 2011, με αποτέλεσμα η ΔΕΗ να έχει εισπράξει μέχρι τώρα περίπου 8 δις ευρώ – χρήματα που μπορεί η κυβέρνηση σας να δεσμεύσει, ώστε να μην αγωνιάτε για το ενδεχόμενο οικονομικού στραγγαλισμού δίδοντας ταυτόχρονα ανώδυνη λύση στο πρόβλημα. Επειδή πριν ένα μήνα τεχνηαίντως οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ πήραν ημερήσιο επίδομα από την πλαϊνή πόρτα των έξη (6) ευρώ, ελπίζουμε να ελέγξετε το πρόβλημα.

Γι’ αυτό εμείς έχουμε προσφύγει ήδη στην δικαιοσύνη για μέλη μας που το τέλος κοινής ωφέλειας αγγίζει πολλές φορές το 30% της καταναλισκόμενης ενέργειας.

Σας γνωρίζουμε κύριε Πρωθυπουργέ ότι το ΠΑΚΟΕ έχει 35.000 μέλη-συνδρομητές στην μηνιαία εφημερίδα του την ¨ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ¨ που τυπώνεται σε 50.000 αντίτυπα, διανέμεται δε και δωρεάν. Επειδή ουδέποτε εντάχθηκε, ούτε πρόκειται να ενταχθεί, σε οποιονδήποτε κομματικό μηχανισμό και επειδή έχει στην ατζέντα των συζητήσεων με εκπρόσωπο ή εκπροσώπους που θα ορίσετε εσείς  -εάν βέβαια τα αξιολογήσετε θετικά-, άλλα οκτώ (8) πολύ σημαντικά για την οικονομία, την κοινωνία και το περιβάλλον θέματα, που με την ορθολογιστική αντιμετώπισή τους, θα μπορούμε να έχουμε πόρους σημαντικούς για μια αυτόνομη, ανεξάρτητη και αξιοπρεπή αντιμετώπιση των ¨δανειστών¨ μας, που με την παραπληροφόρηση και την ανοχή μας φτάσαμε σε αυτό το τρομερό για την χώρα μας σημείο αναφοράς.

Μερικά από αυτά είναι: η διαχείριση των νερών, ο ορυκτός μας πλούτος και ιδιαίτερα ο ζεόλιθος που δυστυχώς για μονοπωλιακούς λόγους ακόμη δεν τον εκμεταλλευόμαστε, τα   κοιτάσματα ουρανίου στην βόρεια Ελλάδα, η αγροτική μας οικονομία που πρέπει να αναπτυχθεί με πρωτογενείς  πρωτότυπες παραγωγές με διεθνές ενδιαφέρον, το ζωικό μας κεφάλαιο, η διαχείριση των σκουπιδιών που πιστεύουμε ότι είναι ΧΡΥΣΟΣ, όπως και τα τοξικά και επικίνδυνα ιατρικά απόβλητα (Ε.Ι.Α.). Ταυτόχρονα προτείνουμε:

1) Τον έλεγχο και την επιβολή στους δικαστές να εργαστούν, ώστε να εκδίδονται έγκαιρα οι αποφάσεις.

2) Την εργασία των Δημοσίων Υπαλλήλων και των Υπαλλήλων του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα (ΟΤΑ, κλπ.), ώστε οι καλύτεροι να αμείβονται με κατάλληλο bonus.

3) Να συντονιστούν οι παραγωγικές τάξεις ώστε να αξιοποιηθούν σωστά ο φυσικός πλούτος της χώρας καθώς και άλλες ευνοϊκές συνθήκες ανάπτυξης.

Τέλος, θέλουμε να σας επιστήσουμε την προσοχή ότι δεν υπάρχει χρόνος να καθυστερούμε. Το κάθε λεπτό που περνάει είναι και μια μαχαιριά στην καρδιά της δημοκρατίας που πιστεύουμε όλοι αλλά και στην αριστερή κυβέρνηση που υπερψήφισε ο Ελληνικός λαός.

Μετά τα παραπάνω περιμένουμε άμεσα ένα ραντεβού με σας ή εκπρόσωπό σας.

 

 

Με εκτίμηση,

Για το ΔΣ του ΠΑ.Κ.Ο.Ε.

 

Ο Πρόεδρος 

Παναγιώτης Χριστοδουλάκης

Πανεπιστημιακός

Ο Αντιπρόεδρος 

Αθανάσιος Πετρογιάννης

Πολιτικός Μηχανικός

Ο Γενικός Γραμματέας 

Κων/νος Σολδάτος

Ιατρός