Ενώ κλιμάκιο από επιθεωρητές περιβάλλοντος βρίσκεται στις Σκουριές Χαλκιδικής για επιτόπιο έλεγχο όλων των εγκαταστάσεων της «Ελληνικός Χρυσός», χθες τα σωματεία των εργαζομένων στα μεταλλείαπραγματοποίησαν 24ωρη απεργία. Αντίδραση όμως υπήρξε και από τους πολίτες, οι οποίοι απευθύνονται στους απεργούς μέσω ανακοίνωσης του Συντονιστικού της Ιερισσού και επισημαίνουν ότι ναι μεν το δικαίωμα στην εργασία είναι ιερό, αλλά το δικαίωμα στη ζωή είναι ιερότερο!

Το Ποτάμι από ότι φαίνεται έχει διαφορετική γνώμη από των πολιτών, μιας και το μόνο που τους ανησυχεί είναι οι οικονομικές συνέπειες σε περίπτωση ακύρωσης της σύμβασης  και κάνουν μόνο μια μικρή αναφορά στις επιπτώσεις στο περιβάλλον!

Το ΠΑΚΟΕ εδώ και τριάντα τρία (33) χρόνια, έχει αντιταχθεί στις επενδύσεις στην επεξεργασία του χρυσού, όπως γίνονται χωρίς να προστατεύεται το περιβάλλον. Τα κόμματα όπως και το «ποτάμι», θα έπρεπε πρώτα να εξετάσουν τις βραχυπρόθεσμες ή μακροπρόθεσμες επενδύσεις και μετά να παίρνουν θέση. Αλλά …. ποτάμι είναι αυτό….. προτρέχει ανάλογα με τα συμφέροντα που υπηρετεί.