Το ευρωπαϊκό λόμπι των ορυκτών καυσίμων, με την αδειοδότηση των κυβερνήσεων, αποφασίζουν για τα όρια των εκπομπών ρύπων των μεγάλων βιομηχανιών και των μονάδων ηλεκτροπαραγωγής, οι οποίες προκαλούν την ρύπανση!

Η Greenpeace σχετικά με την Ελλάδα σε έκθεση της την αξιολογεί ως την χειρότερη εθνική αντιπροσώπευση που συμμετέχουν στον σχετικό διάλογο, καθώς η κυβέρνηση έχει αφήσει εν λευκώ την εκπροσώπηση αποκλειστικά σε στελέχη επιχειρήσεων και δη των  ΕΛ.ΠΕ. και της ΔΕΗ. Η ελληνική αντιπροσωπεία έχει συνεχώς σαν στόχο την εμπόδιση εφαρμογής των  βέλτιστων τεχνικών στις μονάδες ηλεκτροπαραγωγής καθώς και στη διεκδίκηση εξαιρέσεων που θα επιτρέψουν την παράταση λειτουργίας των υφιστάμενων μονάδων πετρελαίου και λιγνίτη, αλλά και την κατασκευή νέων.

Η προετοιμασία για την υιοθέτηση του νέου Κανονισμού, που προωθείται στη Σεβίλλη, για τους Βιομηχανικούς Ρύπους συντονίζεται από το Ευρωπαϊκό Γραφείο Ολοκληρωμένης Πρόληψης και Ελέγχου της Ρύπανσης , η οποία είναι ένα από τα πιο κρίσιμα όργανα στην όλη διαδικασία, καθώς οι προτάσεις που απορρίπτονται από αυτήν  είναι απίθανο να επανέλθουν στην τελική απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στοιχεία-σοκ αποκαλύπτονται από  τις παρασκηνιακές δράσεις της βιομηχανίας ορυκτών καυσίμων στη Σεβίλλη, η οποία σύντομα θα υποβάλλει πρόταση για την κατασκευή εργοστασίων άνθρακα και λιγνίτη το 2019 που ρυπαίνουν έως και 5 φορές περισσότερο σε σχέση με τη σημερινή βέλτιστη τεχνολογία και έως 80% περισσότερο σε σχέση με τα ανώτερα όρια στην Κίνα!