Μεγάλα οικονομικά προβλήματα φαίνεται να αντιμετωπίζει το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το οποίο μέσα σε τέσσερα χρόνια έχει δει την χρηματοδότησή του να πέφτει κατά 80%. «Ο τακτικός προϋπολογισμός για το 2015 υπολογίζεται στα 11,3 εκατ. ευρώ», ανέφερε ο κ. Φορτσάκης σε συνέντευξη τύπου που έδωσαν οι πρυτανικές αρχές του Ιδρύματος τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου. «ΧρειαζόμαστεPanepistimio Athinon τουλάχιστον 9,5 εκατ. ευρώ επιπλέον», τόνισε ο κ. Φορτσάκης, αν και παραδέχθηκε ότι στο παρελθόν, από προηγούμενες ηγεσίες, έγινε κακή οικονομική διαχείριση. Μάλιστα, μετά τη συνέντευξη, η πρυτανική ηγεσία, διοικητικοί υπάλληλοι αλλά και φοιτητές σχημάτισαν μια ανθρώπινη αλυσίδα μπροστά στο κεντρικό κτίριο στα Προπύλαια ως μια κίνηση συλλογικής διαμαρτυρίας.

Αν δεν υπάρξουν πρόσθετοι πόροι, το νέο έτος θα βρει το Πανεπιστήμιο με κρύες αίθουσες λόγω έλλειψης πετρελαίου, και χωρίς ασανσέρ, για εξοικονόμηση ρεύματος.

Κυρίες και κύριοι, πνευματικοί «πατέρες». Επειδή δεν πρέπει να πληρώσει για μια ακόμη φορά ο ελληνικός λαός την κακοδιαχείριση των ΑΕΙ, επειδή πρέπει να μπει ανεξάρτητος ελεγκτικός μηχανισμός στα οικονομικά των ΑΕΙ (ΕΛΚΕ, λογιστήρια, προγράμματα, ειδικές και ιδιωτικές συμφωνίες, κληροδοτήματα κ.ά.), που όχι μόνο αρκούν για να λειτουργήσουν κανονικά τα ΑΕΙ, αλλά πραγματικά να παίζουν το ρόλο που επικαλούνται συνεχώς, δηλαδή την αυτοδιοίκησή τους.

Εμπρός λοιπόν, ξεκαθαρίστε τα κληροδοτήματα και τον ΕΛΚΕ, και μετά να απειλείτε ότι θα κλείσουν τα ΑΕΙ. Ντροπή σας κύριοι της εκπαιδευτικής εξουσίας αυτού του τόπου.

Κατηγορίες: Εκδηλωσεις