Για μια ακόμα φορά η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου  σε συζήτηση εκτός ημερήσιας διάταξης δήλωσε ότι θα προχωρήσει στην κατάργηση των διαγωνισμών για την κατασκευή  των τεσσάρων εργοστασίων επεξεργασίας στερεών αποβλήτων.

Μάλιστα επικαλΠολλές συζητήσεις χωρίς απόφασηέστηκε εντολή του υπουργείου Εξωτερικών το οποίο ζητά εντός 15 ημερών να ληφθεί απόφαση για το εάν ακυρώνονται οι διαγωνισμοί. Σημειωτέον ότι υπάρχουν εταιρείες ανάμεσα σε εκείνες που συμμετείχαν στο διαγωνισμό που έχουν προσφύγει στην Κομμισιόν επειδή αποκλείστηκαν.

Μετά και την παραπάνω εξέλιξη, η κ. Δούρου καλείται να λάβει οριστική απόφαση πριν από τις εορτές των Χριστουγέννων. Ασαφής παραμένει και η διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθηθεί για την ακύρωση των διαγωνισμών ώστε να μην αξιώσουν αποζημιώσεις οι συμμετέχουσες κοινοπραξίες. Εξίσου ασαφές είναι τι θα γίνει με την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση που είχε εξασφαλιστεί, και αν αυτή θα μεταφερθεί στα σχέδια της κ. Δούρου, όταν αποφασίσει να τα δημοσιοποιήσει.

Στην αμαρτωλή ιστορία της διαχείρισης των σκουπιδιών πρώτη φορά μετά από 40 χρόνια η περιφερειάρχης κα Δούρου, αποφασίζει να παρέμβει δυναμικά στην μέχρι τώρα επικρατούσα πολιτική, δηλαδή στην ανάθεση εκατομμυρίων δραχμών ή ευρώ σ’ έναν ή το πολύ δύο παίχτες στο χρυσοφόρο παιχνίδι των σκουπιδιών. Πρέπει  να την στηρίξουμε όλοι ώστε ο Μπόμπολας, ο Περιστέρης, ο Μυτιλιναίος και ο Κόκκαλης επιτέλους να καταλάβουν ότι τέρμα το παιχνίδι της διαφθοράς και της ρεμούλας. Να αποφασίσει με την βοήθεια της περιφέρειας  κάθε Δήμος για τη διαχείριση των σκουπιδιών του, που πιστέψτε με είναι ΧΡΥΣΟΦΟΡΑ.