καταγγελιες-πολιτικη-οικολογια Καταναλωτής Οικολογία Παροχή Υπηρεσιών Περιβαλλον Πολιτική Οικολογια

Η Ανακύκλωση… χρήζει ανακύκλωσης

Σε έλεγχο που διενήργησε ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, κ. Ρακιντζής, κατόπιν εντολής του υπουργού ΠΕΚΑ κ. Γιάννη Μανιάτη, σχετικά με τον Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ) καταγράφονται σειρά παρατυπιών και προκλητικών αποφάσεων των διοικητικών υπηρεσιών του φορέα. Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι τα μέλη του ΔΣ του ΕΟΑΝ συνεδρίαζαν σπάνια, αν και σύμφωνα με το ΠροεδΗ ανακύκλωση χρήζειρικό Διάταγμα του 2008 το ΔΣ συγκαλείται και συνεδριάζει τουλάχιστον μία φορά το μήνα.

Το χειρότερο όλων όμως είναι ότι η χώρα κινδυνεύει να χάσει χρηματοδότηση αρκετών εκατομμυρίων, επειδή ο ΕΟΑΝ «ξέχασε» να προτείνει τις δράσεις που πρέπει να ληφθούν από 1ης Ιανουαρίου 2015, οπότε θα πρέπει να εφαρμοσθεί η συλλογή των ανακυκλώσιμων συσκευασιών σε τέσσερα ρεύματα (πλαστικό, μέταλλο, γυαλί, χαρτί). Ο υπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης, μάλιστα υποχρεώθηκε να νομοθετήσει παρακάμπτοντας τον φορέα, ώστε να μη χαθούν τα ευρωπαϊκά κονδύλια για την ανακύκλωση.

Αμαρτία ο ΕΟΑΝ. Τον έχουμε καταγγείλει με παρέμβασή μας στον εισαγγελέα περιβάλλοντος, στον πρωθυπουργό και στον ΥΠΕΚΑ από το 2011. Τώρα έβαλαν δυστυχώς μπροστά τις μηχανές. Αίσχος κύριοι της …εξουσίας.