Διατροφή και Υγεια Καταγγελίες - διατροφης Νομοθεσία - διατροφης Τροφιμα

Φεστιβάλ Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας

«Σήμερα ο καταναλωτής νομίζει ότι τρώει ελληνικό μέλι, αλλά στην πραγματικότητα το 50% του μελιού που καταναλώνεται είναι εισαγόμενο, και το χειρότερο, ο Έλληνας καταναλωτής το πληρώνει σαν ελληνικό»

Αυτό ανέφερεΦεστιβάλ μελιού ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και Συντονιστής Αγροτικής Πολιτικής της Κ.Ο., Βαγγέλης Αποστόλου, κατά τη διάρκεια του «6ου Φεστιβάλ Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας». Αναφερόμενος στην ποιότητα του ελληνικού μελιού, ο κ. Αποστόλου είπε ότι είναι από τα καλύτερα παγκοσμίως. Δυστυχώς εισάγονται μεγάλες ποσότητες «ελληνοποιημένου» μελιού και το χειρότερο είναι ότι εισάγεται μέλι στην Ε.Ε. από τρίτες χώρες χωρίς να αναγράφεται ότι περιέχει γύρη από μεταλλαγμένα φυτά.

Όποιος θέλει να κλέψει… όπως λέει η παροιμία… βουτά το χέρι του στο μέλι. Έτσι και στην Ελλάδα τη χώρα με τα πάμπολα αρωματικά φυτά λόγω της γεωμορφολογίας της και της εξαιρετικής ποιότητας του μελιού που παράγει είναι αδιανόητο ο Έλληνας να τρώει μέλι από μεταλλαγμένα φυτά της… Κίνας. Κάποτε πρέπει να μπει φραγμός στην ασυδοσία μερικών που χωρίς κανέναν έλεγχο, πωλούν μέλι κάκιστης ποιότητας, νοθευμένο, 1,5 ευρώ το κιλό. Κύριοι της εξουσίας χρειάζονται περισσότεροι και ουσιαστικοί έλεγχοι.