Αέρας Ατμοσφαιρική Ρύπανση καταγγελιες-πολιτικη-οικολογια Οικολογία Περιβαλλον Πολιτική Οικολογια

Επιδρομή σε πάρκα και δάση…

Λαίλαπα μπορούμε να χαρακτηρίσουμε αυτό που συμβαίνει στους ελεύθερους χώρους και στα Μητροπολιτικά Πάρκα της Αττικής, πολύτιμους πνεύμονες πρασίνου της πρωτεύουσας, καθώς ξεπουλιούνται, ελέω ΤΑΙΠΕΔ σε «επενδυτές».

Επιδρομή σε πάρκα και δάσηΑυτή είναι και η περίπτωση του πάρκου Γουδή. Η επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή κατά την ημερίδα που διοργάνωσε, εξέφρασε την αγανάκτησή της για τις μεθοδεύσεις που γίνονται από δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, και θεωρεί αναγκαία τη διάσωση του πάρκου με την παρέμβαση των Δήμων Αθηναίων, Ζωγράφου, και Χολαργού-Παπάγου, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής.

Στο μεταξύ έντονες είναι οι αντιδράσεις φορέων για το νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ ¨Πράξεις εισφοράς σε γη και σε χρήμα – Ρυμοτομικές απαλλοτριώσεις και άλλες διατάξεις». Σε ερώτηση που κατέθεσε στην ευρωπαϊκή επιτροπή ο ευρωβουλευτής Κ. Χρυσόγονος, διερωτάται κατά πόσο το νομοσχέδιο διά του οποίου παραχωρούνται για χρήση δασικές εκτάσεις που είχαν καταπατηθεί έως το 2007 συνάδει με τη Συνθήκη Λειτουργίας της ΕΕ, που επιτάσσει την προστασία του Περιβάλλοντος.

Το ΠΑ.Κ.Ο.Ε χρόνια τώρα με την πάγια θέση του για τον δημόσιο χαρακτήρα των αστικών πάρκων και δασών και την προστασία τους από τις κοινωνίες των πολιτών και ιδιαίτερα την τοπική αυτοδιοίκηση, δυστυχώς δικαιώνεται.

Το αδηφάγο ΤΑΙΠΕΔ με τους πέντε προέδρους που έχουν περάσει απ’ αυτό και τις ληστρικές επιδρομές του ΥΠΕΚΑ με τροπολογίες νομοσχεδίων που περνάνε νύχτα απ’ τη Βουλή, θέλει να ξεπουλήσει τα πάντα.

Έλεος, Έλληνα ξεσηκώσου από τον καναπέ σου γιατί σε λίγο δεν θα έχεις ούτε αυτόν.