Αέρας Ατμοσφαιρική Ρύπανση Νομοθεσία-αερας Οικολογία Περιβαλλον Πολιτική Οικολογια

Εκεί που μας χρωστάγαν, μας πήραν και το βόδι…

Για μια ακόμη χρονιά η αιθαλομίχλη φαίνεται να γίνεται αισθητή στις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, κυρίως κατά τις βραδινές ώρες, όπως μας λένε, και σε συνθήκες άπνοιας.

Αιτία για το φαινόμενο είναι τα αιωρούμενα (ΡΜ10)  που παράγονται από σόμπες και τζάκια, αφού παρά τη «μείωση» στην τιμή του πετρελαίου, τα νοικοκυριά δεν επέστρεψαν στο καλοριφέρ.

Μέσα σε όλα έρχεται κΕκεί που μας χρωστάγαναι η ευρωπαϊκή επιτροπή να μιλήσει για ολιγωρία της πολιτείας στην προστασία των πολιτών από την ατμοσφαιρική ρύπανση, και να απειλήσει την Ελλάδα με παραπομπή στο ευρωπαϊκό δικαστήριο και επιβολή υπέρογκων προστίμων αν δεν λάβει τα κατάλληλα μέτρα για να μειώσει την ατμοσφαιρική ρύπανση.

Ότι η πολιτεία έπρεπε, ανεξάρτητα από τα τζάκια, να πάρει τα κατάλληλα μέτρα – εδώ επέτρεψε πριν οκτώ (8) χρόνια την πετρελαιοκίνηση στην Αττική, θέμα που το αναδεικνύουμε πολλά χρόνια. Εν τούτοις, καλό θα είναι μαζί με την κίνηση για κίνητρο  στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, να δοθεί και κίνητρο για την αγορά καθαρών ξύλων για τα τζάκια, πράγμα που δεν έγινε. Έτσι οι ….μικροαστοί καίνε ακόμη και παλιά λάστιχα αυτοκινήτων.