καταγγελιες-πολιτικη-οικολογια Οικολογία Πολιτική Οικολογια

Χρυσό… Πράσινο Ταμείο

Το Πράσινο Ταμείο ιδρύθηκε το 2011 σχεδιάζοντας χρηματοδοτικά προγράμματα και θεσπίζοντας διαδικασίες διαφάνειας και οικονομικού ελέγχου. Μόνο που τα πράγματα δεν είναι έτσι ακριβώς!

Το Πράσινο Ταμείο το χρησιμοποιεί κατά το δοκούν ο αρμόδιος υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Μανιάτης για να καλύπτει ανάγκες του υπουργείου του. Για παράδειγμα, πρόσφατα δόθηκαν 200.000 ευρώ για προβολή των …υδρογονανθράκων! Πρόεδρος του Πράσινου Ταμείου είναι ο Παναγιώτης Βασιλείου, κομματικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, και ο μισθός του ανέρχεται σε 3.975,30 ευρώ.Xryso Prasino Tameio

Τέλος, κάποιες δαπάνες, όπως το ποσό των 70.000 ευρώ, για ανακαίνιση της Βίλας Καζούλη, όπου είναι η νέα έδρα του Πράσινου Ταμείου, ή η αγορά δεκατεσσάρων αυτοκινήτων τύπου τζιπ 4Χ4 στο πλαίσιο του προγράμματος «Προστασία και αναβάθμιση δασών 2014» δεν συνάδουν με τη δύσκολη οικονομική κατάσταση της χώρας και αποτελούν πρόκληση για την πλειοψηφία των Ελλήνων που βλέπει τους φόρους που με δυσκολία πληρώνει να γίνονται 4Χ4.

Πράσινα… άλογα και πράσινο, δήθεν, ταμείο. Αυτά είναι προνόμιο μόνο του …μεταλλαγμένου ΥΠΕΚΑ. Του ανθρώπου που δεν δίστασε να περάσει τα μεταλλαγμένα ελεύθερα στην Ευρώπη και δεν δίστασε να πουλάει …οικόπεδα στις ελληνικές θάλασσες, δήθεν για έρευνες υδρογονανθράκων.

Τα ΜΜΕ τα πήραν χοντρά για την προβολή αυτών, των ακόμη αγνώστου αποτελέσματος, κοιτασμάτων υδρογονανθράκων. Το ΠΑ.Κ.Ο.Ε είχε καταγγείλει όλα αυτά, αλλά τα πράσινα… άλογα τά ‘βαψαν πεντακοσάευρα και έτσι σταμάτησαν να …καλπάζουν.