Οι οδηγοί στρέφουν το ενδιαφέρον τους στα αυτοκίνητα με φυσικό  αέριο, είτε με την αγορά ενός νέου αυτοκινήτου, είτε με την μετατροπή του συμβατικού τους οχήματος σε διπλής καύσης προκειμένου να μειώσουν το κόστος της μετακίνησης τους.

Πλέον όλες οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες στη Γαλλία, την Ιταλία και την Γερμανία προσφέρουν και προτείνουν νέα <πράσινα μοντέλα > σε όλους τους ενδιαφερόμενους αυτοκινητιστές. Οι ειδικοί των συνεργείων αναφέρουν ότι μεγάλη αύξηση ενδιαφέροντος θα υπάρξει και από τους επαγγελματίες οδηγούς, μιας και η χαμηλότερη τιμή του φυσικού αερίου, έως 3 φορές σε σχέση με τη βενζίνη, η εκπομπή λιStrofi endiaferondo odigonγότερων καυσαερίων, καθώς και η ασφαλέστερη χρήση που προσφέρουν σε συνδυασμό και με την οικονομικότερη συντήρηση τους ( αύξηση χιλιομέτρων μεταξύ αλλαγής λαδιών και φίλτρων λαδιού) και τις μικρότερες μηχανικές φθορές, θα δημιουργήσει μεγάλη ζήτηση.

Στην Ελλάδα στο πλαίσιο εφαρμογής του προγράμματος για την ανάπτυξη της αεριοκίνησης, η ΔΕΠΑ σε συνεργασία με τα πρατήρια της FISIKON προωθεί το  φυσικό αέριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ενώ υπάρχει στρατηγικός σχεδιασμός για την περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου ανεφοδιασμού.

Το ΠΑ.Κ.Ο.Ε από τότε που ιδρύθηκε πιστεύει ότι το φυσικό αέριο είναι μια εναλλακτική καθαρή μορφή ενέργειας και πρέπει με κάθε τρόπο να προτιμάται, με την προϋπόθεση βέβαια ότι πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις ασφαλούς διακίνησής του.