Διατροφή και Υγεια Καταγγελίες - διατροφης Τροφιμα

Ρύζι με αρσενικό

Επιστήμονες στις ΗΠΑ εφιστούν την προσοχή των καταναλωτών για την επιλογή του ρυζιού που αγοράζουν, αφού σε πολλά συσκευασμένα προϊόντα που κυκλοφορούν ανιχνεύθηκε περιεκτικότητα σε αρσενικό. Το αρσενικό είναι μια ουσία τοξική για τον ανθρώπινο οργανισμό ενώ η μακροχρόνια έκθεση σε αρσενικό μπορεί να προκαλέσει καρδιολογικά προβλήματα και καρκίνο του δέρματος, του πνεύμονr;yzi me arsenikoα και της ουροδόχου κύστης.

Νέα επιστημονική έρευνα που δημοσιεύθηκε στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού «ConsumerReports», αναφέρει ότι ερευνητές διαπίστωσαν ότι κάποιοι τύποι ρυζιού που έχουν καλλιεργηθεί σε συγκεκριμένες περιοχές, παρουσιάζουν μεγαλύτερη περιεκτικότητα αρσενικού ανεξάρτητα από το αν είναι βιολογικά ή μη. Σύμφωνα με την συγκεκριμένη έκθεση, βρέθηκε υψηλή ποσότητα αρσενικού σε πάνω από 60 προϊόντα διάφορων τύπων ρυζιού στις ΗΠΑ, ενώ η μεγαλύτερη ποσότητα βρέθηκε στο 80% των προϊόντων μαύρου ρυζιού, γεγονός που προκάλεσε έκπληξη αφού το αναποφλοίωτο μαύρο ρύζι θεωρείται πιο υγιεινό.

Οι κινέζοι άραγε έχουν κάνει κάποια επιδημιολογική έρευνα που να αφορά τα παραπάνω; Θα μου πείτε αυτοί είναι δισεκατομμύρια. Δεν παύουν όμως να είναι ΑΝΘΡΩΠΟΙ. Πρέπει να γίνουν εμπεριστατωμένες μελέτες, ιδιαίτερα στα καλλιεργούμενα εδάφη ώστε να αποφευχθεί ο εφιάλτης του αρσενικού.