Υπεγράφη από τον υπουργό ΠΕΚΑ Γιάννη Μανιάτη η τροποποίηση της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) για τις Κεντρικές Εγκαταστάσεις Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Αστικών Στερεών Αποβλήτων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Με την κατασκευή και λειτουργία των Μονάδων Επεξεργασίας, που θα αποτελέσουν πρότυπο σε ευρωπαϊκό επίπεδο, και των συμπληρωματικών έργων των σημερινών υποδομών, επιλύεται οριστικά το πρόβλημαOristiki lisy gia ta astika apoblita shi Dytiki των αστικών στερεών και υγρών αποβλήτων στους νομούς Κοζάνης, Καστοριάς, Φλώρινας και Γρεβενών. Ο χώρος υγειονομικής ταφής θα χρησιμοποιείται πλέον μόνο για την διάθεση αδρανοποιημένων υπολειμμάτων της επεξεργασίας, κάτι που σημαίνει επιμήκυνση της διάρκειας ζωής του στα 30 χρόνια και απομάκρυνση κάθε κινδύνου περιβαλλοντικής επιβάρυνσης.

Εδώ και δύο χρόνια ακούμε και διαβάζουμε την ίδια ιστορία με το ίδιο σενάριο. Επιτέλους πότε θα λειτουργήσει… αυτό το μεγαλείο της διαχείρισης των σκουπιδιών; Γιατί μονάδες ακούμε και μονάδες δεν βλέπουμε. Μήπως εντάσσεται και αυτό το έργο στα 500 έργα που εδώ και 20 χρόνια ανακοινώνεται η κατασκευή τους αλλά που δυστυχώς δεν κατασκευάστηκαν ποτέ; Το ΠΑ.Κ.Ο.Ε πάντως πιστεύει ότι κάτι… ψήνεται.