«Η αδειοδότηση ή η ακύρωση αδειών των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων υπερβαίνει και είναι εκτός των θεσμικών αρμοδιοτήτων του δήμου». Αυτή ήταν η φράση-κλειδί στο χλιαρό όχι του δήμου Αριστοτέλη για την Επένδυση της Ελληνικός Χρυσός. Το δημοτικό συμβούλιο παραδέχθηκε ότι η επέκταση της μεταλλουργίας στις Σκουριές και σε άλλα μέρη, θα επιφέρει μη αναστρέψιμες βλάβες στο περιβάλλον, στον άνθρωπο, αλλά και στην οικονομία της περιοχής.

Παρόλα αυτά αν αυLogia xoris antikrismaτή η απόφαση δεν συνδυαστεί με συγκεκριμένες ενέργειες, δεν σημαίνει και πολλά. Αυτή την άποψη έχουν οι δημότες αλλά και ο αρχιμανδρίτης Χριστόδουλος ο οποίος αναρωτήθηκε πώς είναι δυνατόν να μπορεί ο ίδιος να προσφύγει στο Σ.τ.Ε  κατά απόφασης του ΥΠΕΚΑ, και όχι ο δήμος.

Το ΠΑ.Κ.Ο.Ε έχει επανειλημμένα τοποθετηθεί στο θέμα της καναδικής Eldorado που δραστηριοποιείται στις Σκουριές της Χαλκιδικής –και όχι μόνο- με στόχο την παραγωγή χρυσού. Οι επιπτώσεις στο περιβάλλον είναι τεράστιες και οι ευθύνες της κυβέρνησης για την σύμπραξη με τους Καναδούς μεγάλες, αλλά και η ουδέτερη στάση του σημερινού δημάρχου Μίχου εξίσου απογοητευτική, γιατί η αλλαγή του Πάχτα για τους κατοίκους σήμαινε αλλαγή και πολιτικής στο Δήμο. Λέτε τα χρυσοδολάρια να φίμωσαν τον σημερινό δήμαρχο; Ας ελπίσουμε όχι.