Διατροφή και Υγεια Καταναλωτής Προϊόντα Τροφιμα

Κοτόπουλα: Αποφύγετε την τροφική δηλητηρίαση καταψύχοντάς τα

Οι καταναλωτές θα μειώσουν τον κίνδυνο έκθεσής τους στο καμπυλοβακτηρίδιο αν καταψύχουν το κοτόπουλο όταν το αγοράσουν και το ξεπαγώσουν πριν το μαγείρεμα. Αυτό υποστηρίζουν επιστήμονες ανώτατης υγειονομικής στη Μ. Βρετανία. Παρόλο που τα πουλερικά αν μαγειρευτούν σωστά είναι ασφαλή, η διαδικασία κατάψυξης προσθέτει ένα ακόμα επίπεδο ασφαλείας σε περίπτωση που τα κρέατα δεν μαγειρευτούν σωστά. Το πλύσιμο του ωμού κοτόπουλου πριν το μαγείρεμα, δεν μειώνει τον κίνδυνο, αντιθέτως μπορεί να το αυξήσει. Με τη βοήθεια του νερού τα βακτήρια απλώνονται στα χέρια, στα ρούχα και στις επιφάνειες εργασίας. Οι περισσότεροι άνθρωποι αναρρώνουν μέσα σε λίγες μέρες, αν προσβληθούν, αλλά η μόλυνση μπορεί να αποβεί μοιραία σε μικρά παιδιά, ηλkotopoyla-apofygete tin trofikiικιωμένους και ανθρώπους με εξασθενημένο ανοσοποιητικό.

Ορμόνες, βακτηρίδια, σαλμονέλες, εντερόκοκκοι, είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του κοτόπουλου… μιας ημέρας. Ένα κιλό γίνεται αυτό από 70 γραμμάρια που ξεκινά.

Όμως το φτηνό κοτόπουλο είναι η τροφή του 40% του ελληνικού λαού που βρίσκεται στα όρια της φτώχειας. Ελλάς το μεγαλείο σου!