Αστικα Αποβλητα Οικολογία Περιβαλλον Πολιτική Οικολογια Στερεα Αποβλητα

Η μπόχα από τα σκουπίδια και τους «σκουπιδάρχες»… αβάσταχτη

Ο λόγος και η δημόσια αντιπαράθεση για την διαχείριση των σκουπιδιών φουντώνει, ενώ υπάρχουν υπόνοιες για διαπλοκή και αδιαφάνεια. Ενόψει της συγκρότησης νέου Διοικητικού Συμβουλίου στον ΕΔΣΝΑ, οι «σκουπιδοεργολάβοι» θα ήθελαν να μην προκύψει πλειοψηφία αντίθετη προς τα συμφέροντά τους, ενώ υπάρχει φόβος πως η πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ Ρένα Δούρου θα ακυρώσει τις ήδη δρομολογημένες διαγωνιστικές διαδικασίες και οι δήμαρχοι καλούνται να αποφασίσουν ποιο στρατόπεδο θα επιλέξουν.

Παράλληλα,h mpoxa apo ta skoypidia μεγάλος ντόρος θα γίνει και με τις υπηρεσίες καθαριότητας γενικότερα. Σε πολλούς δημοτικούς προϋπολογισμούς υπάρχουν κονδύλια για ανάθεση έργου σε εταιρείες καθαρισμού, ενώ οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των δήμων και μαζί τους η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχουν βγει στα κάγκελα.

Τα σκουπίδια είναι χρυσός. Αυτό φωνάζουμε χρόνια τώρα ως ΠΑ.Κ.Ο.Ε. Αλλά κανενός το αφτί δεν ιδρώνει. Και ο χορός καλά κρατεί. Με δημάρχους πρόσφατα εκλεγμένους, να σαλπάρουν σε ιδιωτικές εταιρείες διαχείρισης σκουπιδιών, προσδοκώντες ίδια… οφέλη και την περιφέρεια να μη δίνει το σαφές μήνυμα στους «σκουπιδάρχες» ότι ο γιγαντισμός αλλοιώνει το φυσικό μας περιβάλλον και αδειάζει τις τσέπες των Ελλήνων.