Την δράση της διοίκησης του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ) ερευνά ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής, έπειτα από εντολή του υπουργού ΠΕΚΑ Γιάννη Μανιάτη.

Αδιαφάνεια επικρατεί στα περισσότερα οικονομικά θέματα του Οργανισμού, όπου δεν υπάρχει ανάλυση, ούτε αποστέλλονται οι εισηγήσεις στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου ώστε να ενημερωθούν πριν Erga kai Hmeres toy Ellinikoy Organismoy Anakyklosisαπό την κάθε συνεδρίαση. Την ίδια ώρα, η κατάσταση στο κομμάτι της ανακύκλωσης παραμένει ανεξέλεγκτη και η Ελλάδα κινδυνεύει για μια ακόμα φορά με διασυρμό και υψηλά πρόστιμα. Εξαιτίας της αδιαφορίας των διοικούντων του ΕΟΑΝ, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, η χώρα δεν έχει εφαρμόσει, ως όφειλε, ευρωπαϊκή οδηγία που ορίζει ότι από 1/1/2015 θα πρέπει να συλλέγονται και να ανακυκλώνονται χωριστά το γυαλί, το μέταλλο, το αλουμίνιο, και το πλαστικό παρόλο που υπήρχε περιθώριο συμμόρφωσης τριών ετών, μέχρι τέλους του 2014.

Το ΠΑ.Κ.Ο.Ε εδώ και δύο χρόνια έχει καταγγείλει την απαράδεκτη και εγκληματική διαπλοκή της διοίκησης (Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής, Αγαπητίδης και Σκορδίλης αντίστοιχα, το δίδυμο της διαφθοράς), αλλά δυστυχώς έπρεπε να περάσουν αυτά τα δύο χρόνια για να καταλάβει ο ΥΠΕΚΑ και οι «αδιάφθοροι» του Ρακιντζή ότι οι επώνυμες καταγγελίες του ΠΑ.Κ.Ο.Ε ήταν αληθινές. Αυτοί οι κύριοι όμως αλώνιζαν και δυστυχώς συνεχίζουν. Άραγε πότε θα μπει εισαγγελέας σ’ αυτό το παραμάγαζο του Ε.Ο.Α.Ν.;