Παρά τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί του Αργοσαρωνικού, όπως μεγάλες ελλείψεις σε ιατροφαρμακευτικό εξοπλισμό, προβληματική υδροδότηση, που ακόμα γίνεται με υδροφόρες κ.ά., οι δυνατότητες του νησιού είναι μεγάλες.

Aigina-problimata-dynatotitesΟ ναός της Αφαίας Αθηνάς είναι ένας σημαντικός αρχαιολογικός τόπος, αν και τα γλυπτά του έχουν κλαπεί και τώρα βρίσκονται στο μουσείο του Μονάχου.

Η παλιαχώρα Αιγίνης έχει χαρακτηρισθεί ως «ο Μυστράς του Αργοσαρωνικού». Το Ελλάνιον όρος προσφέρει ιδανικά μονοπάτια για τους περιπατητές, και ο αρχαίος λιμένας, αν αναδειχθεί, μπορεί να προσελκύσει καταδυτικό τουρισμό. Αυτές είναι κάποιες από τις δυνατότητες που έχει το νησί, αν ξεφύγει από την κυβερνητική εγκατάλειψη, και να μπει σε μια αναπτυξιακή πορεία.

Το νησί του καθιερωμένου «φιστικιού» και των δέκα ωραιότερων παραλιών της Αττικής, πρέπει να επανενταχθεί στον κύριο ιστό της περιφέρειας Αττικής και να γίνει άξονας της τουριστικής ζωής των νησιών του Αργοσαρωνικού.

Είναι ντροπή για τους κρατούντες να έχουν το νησί όμηρο των ιδιοκτητών υδροφόρων, που δίνουν ανεξέλεγκτο και επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία νερό, και δεν λύνουν το πρόβλημα άμεσα.

Το ΠΑ.Κ.Ο.Ε έχει επανειλημμένα διαμαρτυρηθεί γι’ αυτό. Ελπίζουμε ο Άγιος Νεκτάριος να βάλει το χέρι του.