Το πρώτο βραβείο απέσπασε η τσιμεντοβιομηχανία  «ΤΙΤΑΝ» στον Εθνικό διαγωνισμό των Ευρωπαϊκών Βραβείων Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον 2013-2014 στην Κατηγορία «Διεργασία», σε εκδήλωση που έγινε στο Ευγενίδιο Ίδρυμα την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου. Ο «Τιτάν» διακρίθηκε για την αξιοποίηση δευτερογενών καυσίμων και εναλλακτικών πρώτων υλών στη διαδικασία παραγωγής τσιμέντου.

Επίσης διακρίθηκtitan-01ε στην κατηγορία «Βιοποικιλότητα» για την δράση του για την προστασία της βιοποικιλότητας στις περιοχές που δραστηριοποιείται.

«Ο «Τιτάν» είναι η πρώτη ελληνική τσιμεντοβιομηχανία που αξιοποίησε με επιτυχία τη χρήση εναλλακτικών πρώτων  υλών και δευτερογενών καυσίμων για την παραγωγή τσιμέντου. Το βραβείο αυτό αποτελεί αναγνώριση των προσπαθειών μας», δήλωσε ο διευθυντής Περιβάλλοντος Κλάδου Τσιμέντου Τομέα Ελλάδος κ. Αλέξανδρος Κατσιάμπουλας.

Τα βραβεία διοργάνωσε εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο ΠΑΣΕΠΠΕ (Πανελλήνιος Σύλλογος Προστασίας του Περιβάλλοντος) υπό την αιγίδα του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, παρουσία του υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Γιάννη Μανιάτη.

Για το ΠΑ.Κ.Ο.Ε. αποτελεί εγκληματική πράξη των ανθρώπων που διαχειρίζονται τα κατευθυνόμενα «βραβεία» του κεφαλαίου με το δεδομένο ότι η καύση R.D.F. με τις τοξικές ουσίες (διοξίνες και φουράνια που εκπέμπουν) όσο και η ενσωμάτωση στην παραγωγή τσιμέντου, της ιπτάμενης ραδιενεργού τέφρας που παράγει η ΔΕΗ στα μεταλλεία της, είναι το δίδυμο της καταστροφής για το περιβάλλον και την ανθρώπινη υγεία.

Τα βραβεία αυτά λοιπόν που δίνονται με τις ευλογίες του ΥΠΕΚΑ Μανιάτη, είναι ότι το πλέον βρώμικο θα μπορούσε να γίνει για την ελληνική κοινωνία.

Σε λίγο θα δώσουν βραβείο και στα διυλιστήρια που καταστρέφουν τον πλανήτη και στις λιγνιτικές ενεργειακές μονάδες.

Εισαγγελέας άραγε δεν υπάρχει;