Την προσφυγή στην Επιτροπή Ανταγωνισμού εξετάζει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) που εκπροσωπεί τον ακτοπλοϊκό κλάδο, καταγγέλλοντας το καθεστώς που ισχύει στην αποκομιδή των στερεών αποβλήτων στα μεγάλα λιμάνια της χώρας ως μονοπωλιακό.

xrysofora-apovlita-01

Ο ΣΕΕΝ επανέρχεται στο θέμα των στερεών αποβλήτων με αφορμή την επιβολή ενός «τέλους ISPS» από τη διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Πατρών (ΟΛΠΑ) , καθώς και σειράς άλλων «μονομερών και αδικαιολόγητων αυξήσεων», από τον ΟΛΠΑ Α.Ε., όπως χαρακτηριστικά αναφέρει. Είναι αξιοσημείωτο, τονίζει ο ΣΕΕΝ, ότι οι εν λόγω υπηρεσίες στα κυριότερα επιβατικά λιμάνια της ηπειρωτικής Ελλάδας και της Κρήτης προσφέρονται μονοπωλιακά από την ίδια εταιρεία από το 2002, παρά το γεγονός ότι τα έξοδα αποκομιδής στερεών αποβλήτων έχουν αυξηθεί από το 2008 κατά 265%, κάτι που ο Σύνδεσμος θεωρεί απαράδεκτο.

Ο ΣΕΕΝ με επιστολή του έχει ζητήσει από τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου να μην ισχύσει η επιβολή του τέλους ISPS, αλλά και την παροχή δυνατότητας επιλογής πιστοποιημένων παρόχων για την περισυλλογή των στερεών και των υγρών αποβλήτων.

Τα σκουπίδια είναι «χρυσός». Αυτό φωνάζει 35 χρόνια το ΠΑΚΟΕ. Έτσι λοιπόν από τις παραπάνω γραμμές διαπιστώνουμε ότι άναρχα και μονοπωλιακά λειτουργεί το κράτος. Και δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι… ο υπουργός Ε.Ν. Βαρβιτσιώτης… παίρνει μίζα. Αυτό το έχουν αναλάβει οι εξουσιαστές… των προμηθειών. Ελλάς το μεγαλείο σου.