Με αφορμή την πρόταση της περιφερειάρχου Αττικής Ρ. Δούρου, για ένα «νέο μοντέλο διαχείρισης των απορριμμάτων» και ένα σχέδιο απόφασης που παρουσίασε ο δήμαρχος Φυλής, Χρ. Παππούς, η «Λαϊκή Συσπείρωση» σχολιάζει ότι οι ευθύνες για την κατάσταση στο Δήμο Φυλής είναι διαχρονικές και δεν βαρύνουν μόνο τις κυβερνήσεις αλλά και την Τοπική Αυτοδιοίκηση στο σύνολό της.

Η «Λαϊκή Συσπείxronodiagrama-gia-na-kleisei-h-xomateri-01ρωση» χαρακτηρίζει την επιστολή της Ρένας Δούρου προς τους δημάρχους και τις τρεις προτεραιότητες που θέτει ως περιφερειακή αρχή, σαν αόριστες, και ότι δεν απαντούν στην αντιμετώπιση ενός τόσο σοβαρού προβλήματος. Στο ίδιο πνεύμα αοριστίας θεωρεί ότι κινείται και η πρόταση του δημάρχου Φυλής κ. Παππού. Ζητά να κλείσει η χωματερή, χωρίς όμως να θέτει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για το σκοπό αυτό.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Φυλής αντιτίθεται στην εμπορευματοποίηση των απορριμμάτων, και την μετατόπιση των βαρών στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων μέσω των ανταποδοτικών τελών. Ζητά νέο Εθνικό Σχεδιασμό και με βάση αυτόν να καταρτιστούν τα αναθεωρημένα ΠΕΣΔΑ, που θα υλοποιηθούν με κεντρικούς δημόσιους πόρους.

Επίσης ζητά

–          Να σταματήσει κάθε ενέργεια για την ανάθεση της κατασκευής και λειτουργίας τεσσάρων μονάδων επεξεργασίας σύμμεικτων απορριμμάτων που στηρίζεται στον ισχύοντα ΠΕΣΔΑ.

–          Να κλείσει άμεσα ο ΧΥΤΑ Φυλής

–          Να απαγορευτεί κάθε νέα δραστηριότητα διαχείρισης αποβλήτων στο Θριάσιο

–          Να δημοσιευτούν τα σχέδια της κυβέρνησης και της διοίκησης ΕΔΣΝΑ σε σχέση με τη χωροθέτηση μελλοντικών ΧΥΤΑ, και να προωθηθούν άμεσα δράσεις ήπιας ανακύκλωσης με διαλογή στην πηγή.

Δυστυχώς όμως αγαπητοί κύριοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ο ξύλινος λόγος σας, έχει γίνει πλέον πεπερασμένος.

 Οι επιταγές  σας όμως δεν συνοδεύονται από συγκεκριμένες άμεσες λύσεις. Γι’ αυτό δυστυχώς το κόμμα που εκπροσωπείτε θα παραμείνει κόμμα φτηνής αντίδρασης… δίχως συγκεκριμένες προτάσεις για λύσεις.